Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Cover voor Cu Cai – voor bij de kippenvleugels

Cu Cai – voor bij de kippenvleugels

  • Eenvoudig

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Door de wortel en rammenas in te leggen is het heerlijk als saus bij bijvoorbeeld deze kippenvleugels.

Bereiding

  1. Doe de suiker, de azijn, het zout en het water in een grote kom of bak – het liefst een met rechte zijkanten.

  2. Roer tot de suiker volledig opgelost is. Schep de wortel en rammenas door elkaar en voeg ze toe, druk ze zachtjes aan, zodat ze min of meer ondergedompeld zijn in de vloeistof.

  3. Dek de kom of bak af en bewaar de inhoud minimaal 4 uur en maximaal een dag in de koelkast.

Pok Pok

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Wat is rammenas?

Rammenas, of zoals wij hem beter kennen: de “Japanse radijs”, is verwant aan de gewone radijs en rettich. De bekendste soorten zijn rond met een zwarte schil en hebben vanbinnen een witte kleur, maar ze zijn ook verkrijgbaar in een langwerpige vorm met witte of groene kleur. Hij is groter dan de gewone radijzen uit de supermarkt, maar minstens net zo lekker. Deze groente is rijk aan voedingsstoffen, zoals vitamine C en kalium, antioxidanten en vezels. Doordat er veel water in zit, draagt het ook bij aan een goede hydratatie. Hij groeit in ons eigen land en is het lekkerst in de lente en nazomer. Ondanks deze beperkte periode kun je het gehele jaar door rammenas kopen. Daardoor kun je hem gebruiken in verschillende gerechten, zoals saladessoependipsaus, roerbakgerechten, op een broodje of als snack. Super veelzijdig dus!

Hoe smaakt rammenas?

De textuur van deze knolgroente is hetzelfde als een normale radijs en dus lekker knapperig. Hij smaakt wel een stuk milder dan de gewone radijs. Sommige mensen vinden dit lekkerder, omdat het iets minder scherp is en dus ook heerlijk fris is wanneer je hem rauw door een salade mengt of eet als snack.

Wanneer je rammenas verwarmt, kan de smaak wat minder scherp en zachter worden, maar behoudt het wel de lichte pit. Hierdoor is hij ook heerlijk door je favoriete roerbakschotels of als basis voor je bijgerecht.

Lees verder onder de advertentie