Bereiding
Uit het nieuwe kookboek Pok Pok dat half november gaat verschijnen, geven we in ons aankomende novembernummer alvast een voorproefje. Bij het recept voor de Vietnamese kippenvleugels (zie bovenstaande afbeelding) hoort het onmisbare bijgerecht, cu cai – ingemaakte wortel en rammenas. Auteur Andy Ricker: “Na al die jaren ben ik nog steeds gechoqueerd als ik merk dat de meeste klanten onze Vietnamese kippenvleugels oppeuzelen maar de groentegarnering waarmee we ze opdienen, op het bord achterlaten. Gechoqueerd, omdat deze doodeenvoudige inmaakgroenten – zoet, zuur en knapperig – samen met de frisse komkommer en kruiden een geweldig tegenwicht vormen tegen de sterke smaak van de vleugels. Heerlijk om er afwisselend hapjes van te nemen.”
- Doe de suiker, de azijn, het zout en het water in een grote kom of bak – het liefst een met rechte zijkanten.
- Roer tot de suiker volledig opgelost is. Schep de wortel en rammenas door elkaar en voeg ze toe, druk ze zachtjes aan, zodat ze min of meer ondergedompeld zijn in de vloeistof.
- Dek de kom of bak af en bewaar de inhoud minimaal 4 uur en maximaal een dag in de koelkast.