Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Pasta toscana met gehakt en venkelzaad

Pasta toscana met gehakt en venkelzaad

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Pasta Toscana met gehakt en venkelzaad is een heerlijke duik in de smaken van Toscane, perfect voor een voedzame familiemaaltijd of een gezellig diner met vrienden.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Pasta Toscana met gehakt en venkelzaad is een heerlijke duik in de smaken van Toscane, perfect voor een voedzame familiemaaltijd of een gezellig diner met vrienden.
Tip
Kies goede buisjespasta, die kan vollopen met saus. En koop vooral zeer goed half-om-halfgehakt, omdat het gerecht anders wat diepte mist.

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui. Verwarm olijfolie in een pan en fruit daarin de uisnippers, maar laat ze niet bruin worden. Voeg het venkelzaad toe (maar bewaar wat ter garnering) en draai het vuur lager. Doe het gehakt in de pan en bak het bruin. Schenk de witte wijn erbij, meng en voeg de hele tomaten toe (ze vallen tijdens het koken vanzelf uit elkaar). Laat de saus minstens 45 minuten zachtjes sudderen.

  2. Kook de pasta in ruim water met wat zout. Meng de gare pasta door de saus en strooi er flinters pecorino en het achtergehouden venkelzaad over.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Uit het boek

Big Mamma

€ 34,99
Cover voor Big Mamma
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!