Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

recept Superlekker knoflookbrood van Jamie Oliver

Recepten van Jamie Oliver: 21x onze favorieten

Ben jij ook zo dol op de recepten van Jamie Oliver? Dan hebben we goed nieuws, wij verzamelden onze favoriete recepten van Jamie. Wat dacht je bijvoorbeeld van snelle pappardelle met worst of zalige auberginesalade?

Lees verder onder de advertentie

Recepten Jamie Oliver

Jamie Oliver behoort tot een van de populairste en bekendste chefs ter wereld. Niet alleen bij het grote publiek is hij geliefd, ook professionele chefs die dagelijks in de keuken staan zijn dol op hem. De recepten van Jamie Oliver zijn stuk voor stuk maakbaar, ongelooflijk lekker én vaak ook nog eens gezond.

Tijd om eens een lijstje te maken met onze favoriete recepten van Jamie Oliver. Het was moeilijk kiezen, stiekem behoren misschien al zijn recepten wel tot onze favorieten. Wat dacht je bijvoorbeeld van smaakvolle pappardelle met worst en geweldige spinaziepannenkoeken vol met verse groenten?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten van Jamie Oliver:

Trek gekregen? Dat snappen we helemaal. Duik snel de keuken in met één van deze heerlijke recepten van Jamie Oliver:

zalm met smoky chorizo

Zalm met smoky chorizo

Met slechts vijf ingrediënten en een kwartiertje tijd zet je een heerlijk hoofdgerecht met zalm, chorizo en tomaten op tafel.

Naar het recept
Pappardelle met worst

Pappardelle met worst

Deze pappardelle met worst van Jamie Oliver staat al in een kwartier op tafel, zonder dat je hoeft in te leveren op smaak!

Naar het recept
Recepten van Jamie Oliver: garnalencocktail in een potje van Jamie Oliver

Garnalencocktail in een potje van Jamie Oliver

Jamie Oliver vertelt: “Een goede visboer heeft altijd een ruime keuze aan garnalen – ik maak dit het liefst met een mix, een paar gerookte garnalen zou ook lekker zijn. Leef je uit.”

Naar het recept
bhaji burger

Briljante Bhaji Burger

Dit wordt absoluut jouw nieuwe favoriete burger. We mogen The Naked Chef dan wel een lintje geven voor het recept van deze comfortfood.

Naar het recept
Zalige auberginesalade

Zalige auberginesalade

Deze auberginesalade krijgt een zalige smaak door de combinatie van honing, verse munt, feta, olijven en feta. De amandelen on top maken het helemaal af wat ons betreft, dit is dan ook niet voor niets een van onze favoriete recepten van Jamie Oliver. Probeer maar eens uit!

Naar het recept
spinaziepannenkoeken

Super spinaziepannenkoeken van Jamie Oliver

Extra groenten binnenkrijgen maar toch lekker snoepen? Maak dan de super spinaziepannenkoeken van Jamie Oliver!

Naar het recept
jamie oliver bloemkool uit de oven

Bloemkool uit de oven

In dit spectaculaire gerecht staat de fantastische, tikkeltje lompe bloemkool in de spotlights. Geef deze groente net zo veel liefde en aandacht als je aan vlees geeft, want dat levert een fantastisch bijgerecht of voorgerecht op, of serveer hem als hoofdgerecht met brood, rijst of pasta.

Naar het recept
mac n cheese

Mac ’n Cheese met groente van Jamie Oliver

Dit heerlijke recept komt uit het boek van “VEG” van Jamie Oliver. Elke dag meer groenten eten was nog nooit zo’n feestje, zeker met deze geweldige Mac ’n Cheese!

Naar het recept
recept Superlekker knoflookbrood van Jamie Oliver

Superlekker knoflookbrood

Jamie: “Wie houdt nou niet van knoflookbrood? Met dit breekboord scoor je gegarandeerd. Ik heb er een recept voor twaalf personen van gemaakt, omdat de hoeveelheid deeg dan makkelijk werkt. Ik maak meestal twee platen deeg en vries er een in om een andere keer te bakken – daar zul je geen spijt van krijgen.”

Naar het recept
Jamie Oliver ravioli

Ravioli alla Napoletana

Zelf ravioli maken is een fantastisch weekendproject. Volgens Jamie is het niet zo spannend als je denkt en je hebt er geen speciale spullen voor nodig. Tip: maak er extra veel om in te vriezen. Heerlijk!

Naar het recept
Cajun kip uit de oven

Cajun kip uit de oven

Jamie Oliver vertelt: “Eet je liever vegetarisch? Vervang dan de kip door grove stukken geschilde flespompoen of aubergine, en bereid ze op exact dezelfde manier.”

Naar het recept
Recepten van Jamie Oliver: quiche van avocadodeeg

Quiche van avocadodeeg

Deze heerlijke quiche van Jamie Oliver maak je met onder andere rijpe avocado’s, doperwten en ook verse basilicum. Ons favoriete ingrediënt? De cheddar natuurlijk!

Naar het recept
linguine met courgette van Jamie Oliver

Linguine met courgette en citroen

Maak je pasta gemakkelijk wat gezonder door er courgettini aan toe te voegen. Lekker met parmezaan en citroen.

Naar het recept
Geniale groentetajine

Geniale groentetajine uit Jamie Olivers Veg

Jamie: “In de zomer heb ik de meeste van de groenten in de moestuin, dus je snapt dat ik deze tajine dan heel vaak maak – de smaak van de malse, delicate groenten is echt ongelofelijk.”

Naar het recept
Penne arrabbiata met aubergine

Penne arrabbiata met aubergine

Een pittige pasta met slechts vijf ingrediënten. Deze makkelijke maaltijd van Jamie Oliver staat al binnen een half uur op tafel.

Naar het recept
Vlugge gezouten kabeljauw

Vlugge gezouten kabeljauw

Deze versie van fish-and-chips, geïnspireerd op bacalhau à Brás, is Jamies versie van een van de populairste gerechten uit Portugal

Naar het recept
eilandsalade

Eilandsalade

Jamie Oliver: “Als ik de Griekse eilanden bezoek, raak ik altijd geïnspireerd door de zalig verse, fruitige salades met halloumi; daarom heb ik er hier goudbruine, crispy kantwerk van gemaakt die een te gekke textuur geven.”

Naar het recept
Zachte smokey aubergine

Zachte smokey aubergine

Jamie Oliver: “Om de smaken en texturen van de Levantijnse kust te vangen, bereid je de kikkererwten op twee manieren. De geblakerde aubergine geeft een intense rooksmaak die nauwelijks te evenaren is. Een echte showstopper dus.”

Naar het recept
Baked citroen cheesecake

Baked citroen cheesecake van Jamie Oliver

Een goed toetje mag natuurlijk niet ontbreken. We maakten zelfs een lijstje vol favoriete zoete recepten van Jamie Oliver. Het grote voordeel van deze fantastische cheesecake met citroen? Je bakt ‘m gemakkelijk in één pan. Oh, en de cheesecake smaakt natuurlijk ongelofelijk lekker!

Naar het recept
EASY VIJGENTAART

Easy vijgentaart

Zet in no-time een prachtig dessert op tafel met deze vlugge vijgentaart die je niet hoeft te bakken – een basis van fijngestampte vruchten en noten met een topping van yoghurt, vijgen en honing.

Naar het recept
Cover voor

Sticky toffee pudding

Dit toetje is voor Jamie puur jeugdsentiment. Benieuwd naar het recept? Bestel dan Het Grote Kerstnummer van Foodies, waarin wij niet alleen dit exclusieve recept maar ook tips & een toffe winactie van Jamie Oliver met je delen!

Foto: David Loftus 2024

Ons favoriete recept van Jamie Oliver:

Dit is ongetwijfeld ons favoriete recept van Jamie Oliver: snelle pappardelle met worst. Binnen een kwartier staat dit heerlijke gerecht al op tafel!

zalm met smoky chorizo

Zalm met smoky chorizo van Jamie Oliver

Met slechts vijf ingrediënten en een kwartiertje tijd zet je een heerlijk hoofdgerecht met zalm, chorizo en tomaten op tafel.
Bekijk volledige recept

Ingrediënten

2 zalmfilets van 150 g elk (met huid geschrubd en graten verwijderd)
300 g verschillend gekleurde kerstomaatje
4 takjes basilicum
8 zwarte olijven (met pit)
30 g chorizo

Bereiding

  1. Leg de zalmfilets met de huid naar boven in een grote, koude koekenpan met antiaanbaklaag en zet hem op matig hoog vuur. Draai de filets om zodra ze beginnen te sissen en de pan goed op temperatuur is (na ongeveer 3 minuten) en bak ze afhankelijk van de dikte nog ongeveer 5 minuten op de huid, tot ze superkrokant en net gaar zijn.

  2. Snijd intussen de kerstomaatjes doormidden, doe het grootste deel van de basilicumblaadjes, 1 eetlepel rodewijnazijn en een snufje zeezout en zwarte peper erbij en hussel goed. Kneus de  olijven, verwijder de pitten, hak de olijven fijn en maak ze aan met 1 theelepel extra vergine olijfolie en een scheutje water.

  3. Snijd de chorizo in dunne plakjes en bak ze de laatste 2 minuten met de zalm mee. Hussel de laatste 30 seconden de aangemaakte tomaatjes erdoor. Verdeel de chorizo en tomaatjes over de borden, leg de zalmfilets erop en strooi de aangemaakte olijven en de rest van de basilicumblaadjes erover.

Jamie Oliver Enterprises Limited, 2017

Sla de recepten van Jamie Oliver op en lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Lees verder onder de advertentie

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!