Lees verder onder de advertentie
Ben jij ook zo dol op de recepten van Jamie Oliver? Dan hebben we goed nieuws, wij verzamelden onze favoriete recepten van Jamie. Wat dacht je bijvoorbeeld van snelle pappardelle met worst of zalige auberginesalade?
Lees verder onder de advertentie
Recepten Jamie Oliver
Jamie Oliver behoort tot een van de populairste en bekendste chefs ter wereld. Niet alleen bij het grote publiek is hij geliefd, ook professionele chefs die dagelijks in de keuken staan zijn dol op hem. De recepten van Jamie Oliver zijn stuk voor stuk maakbaar, ongelooflijk lekker én vaak ook nog eens gezond.
Tijd om eens een lijstje te maken met onze favoriete recepten van Jamie Oliver. Het was moeilijk kiezen, stiekem behoren misschien al zijn recepten wel tot onze favorieten. Wat dacht je bijvoorbeeld van smaakvolle pappardelle met worst en geweldige spinaziepannenkoeken vol met verse groenten?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recepten van Jamie Oliver:
Trek gekregen? Dat snappen we helemaal. Duik snel de keuken in met één van deze heerlijke recepten van Jamie Oliver:
Zalm met smoky chorizo
Pappardelle met worst
Deze pappardelle met worst van Jamie Oliver staat al in een kwartier op tafel, zonder dat je hoeft in te leveren op smaak!
Garnalencocktail in een potje van Jamie Oliver
Jamie Oliver vertelt: “Een goede visboer heeft altijd een ruime keuze aan garnalen – ik maak dit het liefst met een mix, een paar gerookte garnalen zou ook lekker zijn. Leef je uit.”
Briljante Bhaji Burger
Dit wordt absoluut jouw nieuwe favoriete burger. We mogen The Naked Chef dan wel een lintje geven voor het recept van deze comfortfood.
Zalige auberginesalade
Deze auberginesalade krijgt een zalige smaak door de combinatie van honing, verse munt, feta, olijven en feta. De amandelen on top maken het helemaal af wat ons betreft, dit is dan ook niet voor niets een van onze favoriete recepten van Jamie Oliver. Probeer maar eens uit!
Super spinaziepannenkoeken van Jamie Oliver
Extra groenten binnenkrijgen maar toch lekker snoepen? Maak dan de super spinaziepannenkoeken van Jamie Oliver!
Bloemkool uit de oven
In dit spectaculaire gerecht staat de fantastische, tikkeltje lompe bloemkool in de spotlights. Geef deze groente net zo veel liefde en aandacht als je aan vlees geeft, want dat levert een fantastisch bijgerecht of voorgerecht op, of serveer hem als hoofdgerecht met brood, rijst of pasta.
Mac ’n Cheese met groente van Jamie Oliver
Dit heerlijke recept komt uit het boek van “VEG” van Jamie Oliver. Elke dag meer groenten eten was nog nooit zo’n feestje, zeker met deze geweldige Mac ’n Cheese!
Superlekker knoflookbrood
Jamie: “Wie houdt nou niet van knoflookbrood? Met dit breekboord scoor je gegarandeerd. Ik heb er een recept voor twaalf personen van gemaakt, omdat de hoeveelheid deeg dan makkelijk werkt. Ik maak meestal twee platen deeg en vries er een in om een andere keer te bakken – daar zul je geen spijt van krijgen.”
Ravioli alla Napoletana
Zelf ravioli maken is een fantastisch weekendproject. Volgens Jamie is het niet zo spannend als je denkt en je hebt er geen speciale spullen voor nodig. Tip: maak er extra veel om in te vriezen. Heerlijk!
Cajun kip uit de oven
Jamie Oliver vertelt: “Eet je liever vegetarisch? Vervang dan de kip door grove stukken geschilde flespompoen of aubergine, en bereid ze op exact dezelfde manier.”
Quiche van avocadodeeg
Deze heerlijke quiche van Jamie Oliver maak je met onder andere rijpe avocado’s, doperwten en ook verse basilicum. Ons favoriete ingrediënt? De cheddar natuurlijk!
Linguine met courgette en citroen
Maak je pasta gemakkelijk wat gezonder door er courgettini aan toe te voegen. Lekker met parmezaan en citroen.
Geniale groentetajine uit Jamie Olivers Veg
Jamie: “In de zomer heb ik de meeste van de groenten in de moestuin, dus je snapt dat ik deze tajine dan heel vaak maak – de smaak van de malse, delicate groenten is echt ongelofelijk.”
Penne arrabbiata met aubergine
Een pittige pasta met slechts vijf ingrediënten. Deze makkelijke maaltijd van Jamie Oliver staat al binnen een half uur op tafel.
Vlugge gezouten kabeljauw
Deze versie van fish-and-chips, geïnspireerd op bacalhau à Brás, is Jamies versie van een van de populairste gerechten uit Portugal
Eilandsalade
Jamie Oliver: “Als ik de Griekse eilanden bezoek, raak ik altijd geïnspireerd door de zalig verse, fruitige salades met halloumi; daarom heb ik er hier goudbruine, crispy kantwerk van gemaakt die een te gekke textuur geven.”
Zachte smokey aubergine
Jamie Oliver: “Om de smaken en texturen van de Levantijnse kust te vangen, bereid je de kikkererwten op twee manieren. De geblakerde aubergine geeft een intense rooksmaak die nauwelijks te evenaren is. Een echte showstopper dus.”
Baked citroen cheesecake van Jamie Oliver
Een goed toetje mag natuurlijk niet ontbreken. We maakten zelfs een lijstje vol favoriete zoete recepten van Jamie Oliver. Het grote voordeel van deze fantastische cheesecake met citroen? Je bakt ‘m gemakkelijk in één pan. Oh, en de cheesecake smaakt natuurlijk ongelofelijk lekker!
Easy vijgentaart
Zet in no-time een prachtig dessert op tafel met deze vlugge vijgentaart die je niet hoeft te bakken – een basis van fijngestampte vruchten en noten met een topping van yoghurt, vijgen en honing.
Sticky toffee pudding
Dit toetje is voor Jamie puur jeugdsentiment. Benieuwd naar het recept? Bestel dan Het Grote Kerstnummer van Foodies, waarin wij niet alleen dit exclusieve recept maar ook tips & een toffe winactie van Jamie Oliver met je delen!
Foto: David Loftus 2024
Ons favoriete recept van Jamie Oliver:
Dit is ongetwijfeld ons favoriete recept van Jamie Oliver: snelle pappardelle met worst. Binnen een kwartier staat dit heerlijke gerecht al op tafel!
Zalm met smoky chorizo van Jamie Oliver
Ingrediënten
Bereiding
Leg de zalmfilets met de huid naar boven in een grote, koude koekenpan met antiaanbaklaag en zet hem op matig hoog vuur. Draai de filets om zodra ze beginnen te sissen en de pan goed op temperatuur is (na ongeveer 3 minuten) en bak ze afhankelijk van de dikte nog ongeveer 5 minuten op de huid, tot ze superkrokant en net gaar zijn.
Snijd intussen de kerstomaatjes doormidden, doe het grootste deel van de basilicumblaadjes, 1 eetlepel rodewijnazijn en een snufje zeezout en zwarte peper erbij en hussel goed. Kneus de olijven, verwijder de pitten, hak de olijven fijn en maak ze aan met 1 theelepel extra vergine olijfolie en een scheutje water.
Snijd de chorizo in dunne plakjes en bak ze de laatste 2 minuten met de zalm mee. Hussel de laatste 30 seconden de aangemaakte tomaatjes erdoor. Verdeel de chorizo en tomaatjes over de borden, leg de zalmfilets erop en strooi de aangemaakte olijven en de rest van de basilicumblaadjes erover.
Jamie Oliver Enterprises Limited, 2017
Sla de recepten van Jamie Oliver op en lees ook:
Onze tips
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Smoothie maken: 7x de lekkerste recepten
12x risotto recepten om van te genieten
Flammkuchen: 7x heerlijke recepten
Wentelteefjes maken: 7x de lekkerste recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.
Lees verder onder de advertentie