Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Vlugge gezouten kabeljauw

Vlugge gezouten kabeljauw van Jamie Oliver

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Jamie Oliver: "Hoewel het niet aan de Middellandse Zee ligt, neem ik Portugal wel in dit boek mee. Deze versie van fish-and-chips, geïnspireerd op bacalhau à Brás, is mijn versie van een van hun populairste gerechten."

Bereiding

  1. Bestrooi de kabeljauwfilets rondom royaal met zeezout (geen zorgen, we spoelen ze straks af ) en laat ze even staan. Boen intussen de aardappels, snijd ze in blokjes van 1 cm en zet ze met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout en zwarte peper in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Blijf ze 10 minuten regelmatig omscheppen, of tot ze licht goudbruin zijn.

  2. Spoel de filets af en dep ze droog met keukenpapier (hierdoor zouten we de vis razendsnel, maar het maakt ze ook vlokkig en sappig). Schuif de aardappeltjes aan de kant, leg de filets ernaast, bak ze 3,5 minuut aan elke kant, of tot ze net gaar zijn, en vergeet de aardappeltjes niet. Klop intussen de eieren los in een kom. Pluk de helft van de peterselieblaadjes, houd ze apart, hak de rest met steeltjes en al fijn en klop ze door de eieren. Zet de pan van het vuur, schep de filets op een bord en giet het eimengsel over de aardappeltjes in de pan. Schep de aardappeltjes 30 seconden door elkaar (de restwarmte van de pan is voldoende om het ei heerlijk zacht te laten stollen) en verdeel ze over de borden. Trek de huid van de filets, gooi het weg, pluk het vlees in vlokken over de aardappeltjes en schep er klodders tapenade op. Maak de apart gehouden peterselieblaadjes aan met een beetje extra vierge olijfolie en rodewijnazijn, en strooi ze erover. Heerlijk met een frisse groene salade.

Per portie: 337 kcal | 22 g koolhydraten | 4 g eiwit | 2 g vet

5 Ingredients Mediterranean van Jamie Oliver is gepubliceerd door Penguin Michael Joseph ©Jamie Oliver Enterprises Limited (2023 5 Ingredients Mediterranean). Fotografie: © David Loftus, 2023.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

5 Ingrediënten Mediterraan

€ 33,99
4 ingrediënten Mediterraan