Foodies 03/2025: Airfryer
Crispy comfort
Airfryer cover
Geniale sticky toffee pudding

Geniale sticky toffee pudding

  • Eenvoudig

  • 46 minuten bereidingstijd46 min. bereidingstijd

Dit toetje is voor Jamie Oliver puur jeugdsentiment. Na een paar happen van deze pudding begrijpen wij gelijk waarom. Probeer het recept!

Lees verder onder de advertentie

Aantal cakes
1

Ingrediënten

Dit toetje is voor Jamie Oliver puur jeugdsentiment. Na een paar happen van deze pudding begrijpen wij gelijk waarom. Probeer het recept!

Bereiding

  1. Verhit de oven tot 160 °C. Laat de theezakjes in 175 ml kokend water trekken. Verwijder de pitten uit de dadels en doe de dadels erbij. Roer de baksoda erdoor en laat 10 minuten staan.

  2. Haal de theezakjes eruit en maal het mengsel fijn in een keukenmachine. Voeg de kaneel en gember toe en rasp de nootmuskaat erbij. Voeg 175 g boter, 175 g van elke soort suiker, alle bloem en de eieren toe en mix er een glad beslag van.

  3. Vet een ovenschaal van 20 x 30 cm in met boter, giet het beslag erin en bak de pudding 35 minuten, of tot een prikker in het midden er schoon uit komt.

  4. Maak de karamelsaus door de resterende boter en soorten suiker met de whisky in een kleine pan op matig vuur te laten pruttelen. Blijf 5 minuten regelmatig roeren, of tot je een mooie glanzende saus hebt, haal de pan van het vuur en roer de room erdoor.

  5. Giet de helft van de karamelsaus meteen over de pudding wanneer je hem uit de oven haalt, en serveer de rest er apart bij, om erover te gieten. Heerlijk met wat vanillevla (zoals op de foto), geklopte slagroom of roomijs.

Per portie: 485 kcal | 65.1 g koolhydraten | 4.9 g eiwit | 14.6 g vet

Foto's: David Loftus 2024

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Simply Jamie

€ 29,99
Cover voor Simply Jamie