Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Baked citroen cheesecake

Baked citroen cheesecake van Jamie Oliver

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de oven tot 160 °C. Smelt de boter in een ovenbestendige koekenpan van 28 cm op laag vuur terwijl je de koekjes fijnmaalt in een keukenmachine. Draai het vuur uit, kieper de koekkruimels in de pan en roer ze door de boter. Druk de kruimels in een egale laag aan maar maak hem aan de rand iets dikker. Bak de bodem 5 minuten en haal hem uit de oven. Breek de eieren in de keukenmachine (je hoeft hem niet schoon te maken), voeg de vanillepasta en de meeste poedersuiker toe en mix ze 2 minuten, tot je een bleek mengsel hebt. Mix de roomkaas en het citroensap erdoor en giet het mengsel in een egale laag over de kruimelbodem. Prak de helft van de frambozen met het restje poedersuiker, marmer het door het oppervlak van de taart en zet nog 15 minuten in de oven.

  2. Haal de pan uit de oven, strooi de rest van de frambozen erop, bestuif ze met wat extra poedersuiker en zet hem nog 10 minuten terug. Draai de oven nu op de hoogste grillstand tot de bovenkant prachtig goudbruin is en er hier en daar kleine schroeiplekjes op zitten. Haal hem eruit, laat hem afkoelen en zet hem voor het serveren 2 uur in de koelkast. De textuur is misschien niet helemaal glad, maar oh wat is dit lekker!

Per portie: 362 kcal

ONE by Jamie Oliver is published by Kosmos © Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE), Photography: © David Loftus, 2022; © Richard Clatworthy, 2022.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)

Jamie Oliver – EEN

€ 33,99
Cover Jamie Oliver - EEN