Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
mac n cheese

Mac ’n Cheese met groente van Jamie Oliver

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 1 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 1 min. bereidingstijd

We koken uit het nieuwste boek van Jamie Oliver, VEG. Elke dag meer groenten eten was nog nooit zo'n feestje!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

We koken uit het nieuwste boek van Jamie Oliver, VEG. Elke dag meer groenten eten was nog nooit zo'n feestje!
Tip
Om het vegetarisch te maken moet je de parmezaan vervangen door vegetarische harde kaas.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C/gasovenstand 4. Snijd de prei in de lengte doormidden en was hem goed.

  2. Pel de knoflook. Snijd de steel van de broccoli in kleine stukjes en bewaar de roosjes voor later.

  3. Doe de gesneden groenten met de boter in een zware braadpan, zet op matig vuur, ris er de tijmblaadjes bij en blijf 15 minuten regelmatig roeren, of tot ze zacht zijn.

  4. Roer er de bloem door, giet er vervolgens langzaam de melk bij en blijf 10 minuten regelmatig roeren, tot de saus gebonden is. Kook de macaroni intussen 5 minuten in een grote pan gezouten kokend water en laat uitlekken.

  5. Rasp de parmezaan en de meeste cheddar bij de saus en meng alles goed. Giet de saus in een blender, doe de spinazie erbij en pureer alles fijn – werk zo nodig in porties.

  6. Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe, roer de saus door de macaroni en de broccoliroosjes, en maak het zo nodig extra smeuïg met een scheutje melk.

  7. Schep de macaroni in een ovenschaal van 25 x 35 cm, rasp er de rest van de cheddar over, strooi er het amandelschaafsel op en zet de schaal 30 minuten in de oven, of tot er een goudbruin korstje op zit.

  8. Gebruik in plaats van spinazie ook eens andere verse of diepvries bladgroente, maar verwijder wel de harde steeltjes. Strooi er een laagje broodkruim op om het korstje extra krokant te maken. Heerlijk!

Per portie: 619 kcal

Energie: 619 kcal; vet: 25,1 g; verz. vet: 12,4 g; eiwit: 29 g; koolhyd.: 75,1 g; suiker: 12 g; zout: 0,9 g; vezels 6,4 g 

Wat vind jij van dit recept?

4.9 / 5.0 (17 stemmen)
Uit het boek

Jamie Oliver VEG

€ 33,99
jamie veg