Bereiding

  1. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schil ze. Weeg het vruchtvlees af – voor de juiste verhouding heb je 200 g nodig (als je niet genoeg hebt, vul je het gewoon aan met extra vierge olijfolie). Prak het vruchtvlees in een grote kom en werk dan geleidelijk het meel, een snufje zeezout en 4 eetlepels koud water erdoor tot je een deeg hebt. Kneed het deeg glad, wikkel het in plasticfolie en laat het 15 minuten rusten. Breek de eieren voor de vulling in een blender en doe de doperwten en de meeste cheddar erbij. Doe de geplukte bovenste helft van de bos basilicum erbij, voeg een snufje zout en zwarte peper toe en pureer tot een glad mengsel.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het avocadodeeg op een met meel bestoven werkvlak uit tot iets minder dan ½ cm dikte. Wikkel het losjes om een deegroller, rol het uit over een met olie ingevet bakblik van 25 x 35 cm, druk het in de randen en prik gaatjes in de bodem. Scheur overhangende stukjes af en bak de bodem 10 minuten, of tot hij licht goudbruin is. Giet nu de vulling in de bodem, bak de quiche 15 minuten, of tot de vulling gestold is, en rasp de rest van de kaas erboven. Maak de slablaadjes aan met extra vierge olijfolie, citroensap en peper en zout, en strooi ze voor het serveren over de quiche.

Energie: 764 kcal | Vet: 52,6 | Verzadigde vetten: 11,3 | Eiwit: 21 g | Koolhydraten: 55,9 | Suiker: 2,4 g | Zout: 1,1 g | Vezels: 4,9 g

7 x anders van Jamie Oliver is verschenen bij Kosmos Uitgevers © Jamie Oliver Enterprises Ltd (2020 7 Ways) Fotografie: Levon Biss

7x anders

7x anders
€29,99