Bereiding

  1. Snijd de komkommer met een dunschiller in de lengte in lange linten, verwijder de waterige kern met zaadjes weg en doe de linten met een snuf zeezout en zwarte peper, en 1 eetlepel (van elk) rodewijnazijn en extra vierge olijfolie in een kom. Rooster de pitabroodjes, snijd ze in reepjes en leg ze langs de rand van twee borden.
  2. Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Laat de perziken uitlekken (bewaar het sap), snijd ze in grove stukjes, doe ze met een flinke scheut van het sap in de pan en voeg naar smaak peper toe. Warm ze een paar minuten op terwijl je de slablaadjes door de komkommer husselt en over de borden verdeelt. Doe de stukjes perzik in een kom. Veeg de pan vlug schoon met een prop keukenpapier en rasp de helft van de halloumi met de fijne kant van een blokrasp over het hele oppervlak (als een soort kantwerkje). Bak de kaas 1 tot 2 minuten, of tot de sliertjes aan een kant goudbruin zijn, en kieper die dan rechtsreeks op een van de borden. Gebruik eventueel een spatel om ze los te maken. Herhaal dit met de rest van de halloumi voor het tweede bord. Schep de stukjes perzik erop en ga meteen aan tafel.

Per portie: ca. 361 kcal
15,9 g eiwit | 15,2 g vet (waarvan 6 g verzadigd) | 39,8 g koolhydraten | 12,3 g suiker | 1,3 g zout | 4,1 g vezels

5 Ingrediënten Mediterraan

Uit het boek:

5 Ingrediënten Mediterraan
€33,99

5 Ingredients Mediterranean van Jamie Oliver is gepubliceerd door Penguin Michael Joseph ©Jamie Oliver Enterprises Limited (2023 5 Ingredients Mediterranean). Fotografie: © David Loftus, 2023.