Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Linguine met courgette en citroen

Linguine met courgette en citroen van Jamie Oliver

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water, giet af en vang een kopje van het kookwater op. Snijd de courgettes intussen in de lengte in plakjes en  vervolgens met een scherp mes of een juliennemes op een mandoline (met beschermkapje!) in lange sliertjes. Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag met 1 eetlepel olijfolie op matig hoog vuur, doe de sliertjes courgette erbij en blijf 4 minuten regelmatig roeren. Snijd intussen de muntblaadjes fijn en roer ze erdoor.

  2. Hussel de uitgelekte pasta met een scheutje van het kookwater door de courgette. Rasp er het grootste deel van de parmezaan en een klein beetje citroenschil over, pers alle citroensap erbij, hussel  de boel goed en breng de pasta op smaak met zeezout en zwarte peper. Schep de borden vol, rasp de rest van de parmezaan erover, besprenkel met 1 theelepel extra vergine olijfolie en ga meteen aan tafel.

Per portie: 430 kcal | 60 g koolhydraten | 4 g eiwit | 5 g vet

Jamie Oliver Enterprises Limited, 2017

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

5 ingredienten

€ 33,99
Cover voor 5 ingredienten