Bereiding

  1. Verhit de oven tot 200 °C. Pel en halveer de rode uien. Trek de paprika’s in grove stukken uit elkaar en gooi de zaadjes en steeltjes weg. Doe alles met de kippenbouten, cajunkruiden en de hele, ongepelde tenen knoflook in een braadslede van 25 x 35 cm. Sprenkel er 1 eetlepel (van elk) olijfolie en rodewijnazijn over, breng ze op smaak met zwarte peper, hussel alles goed en leg de bouten met het vel naar boven. Zet de slede 40 minuten in de oven.
  2. Zet de waterkoker aan. Haal de slede uit de oven, prak de zachte tenen knoflook in het vocht in de slede en vis de velletjes eruit. Strooi de rijst om de kippenbouten heen en giet er twee mokken (600 ml) kokend water bij. Dek de slede zorgvuldig af met aluminiumfolie en zet hem nog 20 minuten terug in de oven, of tot de rijst luchtig is en de kip makkelijk van het bot loslaat. Breng de boel perfect op smaak en serveer met yoghurt, rucola, een snuf peper en eventueel een scheutje extra vierge olijfolie.

GA VEGA:
Vervang de kip door grove stukken geschilde flespompoen of aubergine, en bereid ze op exact dezelfde manier.

Energie: 633 kcal | Vet: 5,9 g | Verzadigde vetten: 22,5 g | Eiwit: 34,6 g | Koolhydraten: 77,6 g | Suiker: 12,4 g | Zout: 0,5 g | Vezels: 5,8 g

Jamie Oliver – EEN

Uit het boek:

Jamie Oliver – EEN
€32,50

ONE by Jamie Oliver is published by Kosmos © Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE).
Photography: © David Loftus, 2022; © Richard Clatworthy, 2022.