Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cajun kip uit de oven

Cajun kip uit de oven van Jamie Oliver

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 7 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 7 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
3

Ingrediënten

Ga vega
Vervang de kip door grove stukken geschilde flespompoen of aubergine, en bereid ze op exact dezelfde manier.

Bereiding

  1. Verhit de oven tot 200 °C. Pel en halveer de rode uien. Trek de paprika’s in grove stukken uit elkaar en gooi de zaadjes en steeltjes weg. Doe alles met de kippenbouten, cajunkruiden en de hele, ongepelde tenen knoflook in een braadslede van 25 x 35 cm. Sprenkel er 1 eetlepel (van elk) olijfolie en rodewijnazijn over, breng ze op smaak met zwarte peper, hussel alles goed en leg de bouten met het vel naar boven. Zet de slede 40 minuten in de oven.

  2. Zet de waterkoker aan. Haal de slede uit de oven, prak de zachte tenen knoflook in het vocht in de slede en vis de velletjes eruit. Strooi de rijst om de kippenbouten heen en giet er twee mokken (600 ml) kokend water bij. Dek de slede zorgvuldig af met aluminiumfolie en zet hem nog 20 minuten terug in de oven, of tot de rijst luchtig is en de kip makkelijk van het bot loslaat. Breng de boel perfect op smaak en serveer met yoghurt, rucola, een snuf peper en eventueel een scheutje extra vierge olijfolie.

Per portie: 633 kcal | 77.6 g koolhydraten | 34.6 g eiwit | 5.9 g vet

ONE by Jamie Oliver is published by Kosmos © Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE), Photography: © David Loftus, 2022; © Richard Clatworthy, 2022.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.9 / 5.0 (9 stemmen)

Jamie Oliver – EEN

€ 33,99
Cover Jamie Oliver - EEN