Bereiding

  1. Zet de waterkoker aan. Snijd de lasagnevellen in de lengte in 3 cm brede reepjes om de pappardelle te maken. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Hak de bovenste helft en de takjes van de bos peterselie fijn en houd ze apart. Zet een koekenpan van 28 cm op hoog vuur.
  2. Giet een klein scheutje olijfolie in de hete pan, knijp het worstvlees uit het velletje in de pan en maak het rul met je lepel (als je een vegetarische worst gebruikt kun je hem verkruimelen of in dunne plakjes snijden). Roerbak het 2 minuten en doe de knoflook, peterseliesteeltjes en venkelzaadjes erbij. Giet, wanneer het bruin is, een flinke scheut rode wijn in de pan, laat het verdampen, voeg de tomatenpassata toe en doe de pasta in de pan. Giet er zoveel kokend water bij tot de pasta net onder staat – ongeveer 300 ml. Laat de saus 4 minuten inkoken, of tot de pasta het meeste water geabsorbeerd heeft, en blijf regelmatig roeren tot je een mooie rijke saus hebt. Verdun hem eventueel met een extra scheutje kokend water. Draai het vuur uit, roer de peterselieblaadjes erdoor en voeg naar smaak peper en zout toe. Maak de pappardelle af met geraspte parmezaan en als je wilt een paar drupjes extra vierge olijfolie.

Jamie Oliver's nieuwste boek EEN

Energie: 464 kcal | Vet: 13,8 g | Verzadigde vetten: 4,1 g | Eiwit: 20,1 g | Koolhydraten: 55,4 g | Suiker: 11 g | Zout: 1,1 g | Vezels: 5 g

Jamie Oliver – EEN

Uit het boek:

Jamie Oliver – EEN
€32,50

ONE by Jamie Oliver is published by Kosmos © Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE).
Photography: © David Loftus, 2022; © Richard Clatworthy, 2022.