Toetjes in een glaasje
Zodra er toetjes op tafel komen, is het gelijk feest. Zeker wanneer je ze serveert in chique glazen. Niet alleen omdat het glaswerk veel doet voor de presentatie, maar ook omdat je zo de laagjes in het dessert goed kunt zien. Deze recepten voor toetjes in een glaasje laten zien hoe veelzijdig het kan zijn. Van een snelle tiramisu tot een Midden-Oosterse chocoladecrème. Welk recept ga jij maken?
Wil je ook iedere week recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Makkelijke aardbeienmousse
Hoe makkelijk wil je het maken? Deze aardbeienmousse bestaat uit slechts vier ingrediënten en staat al binnen twintig minuten op tafel!
> naar het recept: makkelijke aardbeienmousse
Chocolademousse met aardbeien en limoenbiscuit
Dat aardbeien en chocolade een gouden combinatie zijn, bewijst dit heerlijke dessert. Het is verrassend fris van smaak door de limoenbiscuit.
> naar het recept: chocolademousse met aardbeien en limoenbiscuit
Snelle tiramisu met sinaasappel
Een snelle tiramisu voor als je weinig tijd hebt. Met minimale moeite zet je zo een dessert op tafel waar iedereen blij van wordt.
> naar het dessert: snelle tiramisu met sinaasappel
S’mores chocolade-karamelpotjes met meringue
Deze toetjes in een glaasje zijn geïnspireerd op s’mores – een typische Amerikaanse kampeertraktatie bestaande uit biscuitjes, chocolade en geroosterde marshmallows. Een onweerstaanbare combi!
> naar het recept: s’mores chocolade-karamelpotjes met meringue
Kaneelrijst met witte chocolade en druiven
Een beetje nostalgisch en daardoor ontzettend lekker: rijstpudding. Deze variant met kaneel is om je vingers bij af te likken, maar varieer vooral ook eens met vanille of steranijs.
> naar het recept: kaneelrijst met witte chocolade en druiven
Rabarber-gembertoetje
Simpel en vol smaak: dit knalroze toetjes maak je gemakkelijk van tevoren. Voeg de gemberkoekjes wel pas met serveren toe, anders worden ze wat zacht en zompig.
> naar het dessert: rabarber-gembertoetje
Pannacotta in een glaasje met balsamico
De perfecte panna cotta – gekookte room in het Italiaans – is net stevig genoeg om zijn vorm te behouden, maar zacht genoeg om in de mond te smelten. Dat kan best lastig zijn, dus laat ze gerust in het glaasje zitten.
> naar het recept: pannacotta in een glaasje met balsamico
Passievrucht-posset met pistachekoekjes en verse ananas
Posset is een typisch Brits dessert dat een beetje op de Italiaanse panna cotta lijkt. Terwijl je aan panna cotta gelatine toevoegt, stijft een posset op door de toevoeging van citrusvruchten zoals citroen of limoen. Deze reactie gebeurt in het glas, dus kies vooral de leukste uit.
> naar het recept: passievrucht-posset met pistachekoekjes en verse ananas
Grapefruit-muntsyllabub
Een syllabub is een zoete pudding gemaakt van room en een zure alcoholische drank zoals wijn of cider. Bij ons is dit toetje relatief onbekend, maar in Groot-Brittannië is het erg populair. Zodra je het eens gemaakt hebt, snap je waarom. Het is waanzinnig lekker én staat al binnen tien minuten op tafel.
> naar het recept: grapefruit-muntsyllabub
Tiramisu in een glas
IJscoupes zijn heus niet alleen bedoeld voor ijs. Dus hup, haal die chique glazen uit de kast en maak er je tiramisu in. Dat keuren de Italianen vast goed, want stijl hebben ze wel.
> naar het recept: tiramisu in een glas
Sabayonijs met limoncello
Dit toetje is Frankrijk en Italië tegelijkertijd. Zoet, romig en fris tegelijk, dit wil je maken!
> naar het recept: sabayonijs met limoncello
Trifle met gegrilde ananas en chocolade
Mooi zijn de laagjes hè? Zoiets zie je alleen in een glas! De ananas wordt lekker zoet door het te grillen, wat mooi samengaat met de witte chocolade.
> naar het recept: trifle met gegrilde ananas en gekaramelliseerde witte chocolade
Chocoladecrème met tahin en baharat
De warme Midden-Oosterse specerijenmix baharat combineert perfect met de bitterzoete chocolade en de nootachtige tahin. Dit dessert is rijk aan smaak en behoorlijk machtig, dus je hebt genoeg aan een kleine portie.
> naar het recept: chocoladecrème met tahin en baharat
Peche melba trifles
Telt een glazen potje ook als glas? Wij vinden van wel want dit dessert wil je niet missen. Vind de zomerse smaken van pêche melba in een potje: perzik, framboos, amandel en vanille.
> naar het recept: peche melba trifles
Lemoncurdcheesecake
Over chique glazen gesproken… Hoe mooi staat dit?! Alsof het serveren van een cheesecake nog geen feestje genoeg is.
> naar het recept: lemoncurdcheesecake