Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
S’mores chocolade-karamelpotjes met meringue

15x toetjes in een glaasje

Advertentie

Wil je simpel een feestelijk dessert op tafel zetten? Pak je mooiste glazen dan uit de kast en serveer ze hier in. Dat ziet er toch gelijk chique uit? Ter inspiratie delen we vijftien recepten voor toetjes in een glaasje.

Toetjes in een glaasje

Zodra er toetjes op tafel komen, is het gelijk feest. Zeker wanneer het ook nog eens toetjes in een glaasje zijn. Niet alleen omdat het glaswerk veel doet voor de presentatie, maar ook omdat je zo de laagjes in het dessert goed kunt zien.

Deze recepten voor toetjes in een glaasje laten zien hoe veelzijdig het kan zijn. Van een snelle tiramisu tot een Midden-Oosterse chocoladecrème. Welk recept ga jij maken?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Makkelijke aardbeienmousse

Makkelijke aardbeienmousse

Hoe makkelijk wil je het maken? Deze aardbeienmousse bestaat uit slechts vier ingrediënten en staat al binnen twintig minuten op tafel!

Naar het recept
chocolademousse

Chocolademousse met aardbeien en limoenbiscuit

Dat aardbeien en chocolade een gouden combinatie zijn, bewijst dit heerlijke dessert. Het is verrassend fris van smaak door de limoenbiscuit.

Naar het recept
snelle tiramisu met sinaasappel

Snelle tiramisu met sinaasappel

Een snelle tiramisu voor als je weinig tijd hebt. Met minimale moeite zet je zo een dessert op tafel waar iedereen blij van wordt.

Naar het recept
S’mores chocolade-karamelpotjes met meringue

S’mores chocolade-karamelpotjes met meringue

Deze toetjes in een glaasje zijn geïnspireerd op s’mores – een typische Amerikaanse kampeertraktatie bestaande uit biscuitjes, chocolade en geroosterde marshmallows. Een onweerstaanbare combi!

Naar het recept
kaneelrijst

Kaneelrijst met witte chocolade en druiven

Een beetje nostalgisch en daardoor ontzettend lekker: rijstpudding. Deze variant met kaneel is om je vingers bij af te likken, maar varieer vooral ook eens met vanille of steranijs.

Naar het recept
Rabarber-gembertoetje

Rabarber-gembertoetje

Simpel en vol smaak: dit knalroze toetjes maak je gemakkelijk van tevoren. Voeg de gemberkoekjes wel pas met serveren toe, anders worden ze wat zacht en zompig.

Naar het recept
Pannacotta in een glaasje met balsamico

Pannacotta in een glaasje met balsamico

De perfecte panna cotta – gekookte room in het Italiaans – is net stevig genoeg om zijn vorm te behouden, maar zacht genoeg om in de mond te smelten. Dat kan best lastig zijn, dus laat ze gerust in het glaasje zitten.

Naar het recept
Passievrucht-posset met pistachekoekjes en verse ananas

Passievrucht-posset met pistachekoekjes en verse ananas

Posset is een typisch Brits dessert dat een beetje op de Italiaanse panna cotta lijkt. Terwijl je aan panna cotta gelatine toevoegt, stijft een posset op door de toevoeging van citrusvruchten zoals citroen of limoen. Deze reactie gebeurt in het glas, dus kies vooral de leukste uit.

Naar het recept
Grapefruit-muntsyllabub

Grapefruit-muntsyllabub

Een syllabub is een zoete pudding gemaakt van room en een zure alcoholische drank zoals wijn of cider. Bij ons is dit toetje relatief onbekend, maar in Groot-Brittannië is het erg populair. Zodra je het eens gemaakt hebt, snap je waarom. Het is waanzinnig lekker én staat al binnen tien minuten op tafel.

Naar het recept
Cover voor

Tiramisu in een glas

IJscoupes zijn heus niet alleen bedoeld voor ijs. Dus hup, haal die chique glazen uit de kast en maak er je tiramisu in. Dat keuren de Italianen vast goed, want stijl hebben ze wel.

Naar het recept
Sabayon

Sabayonijs met limoncello

Dit toetje is Frankrijk en Italië tegelijkertijd. Zoet, romig en fris tegelijk, dit wil je maken!

Naar het recept
Trifle met gegrilde ananas en gekaramelliseerde witte chocolade

Trifle met gegrilde ananas en gekaramelliseerde witte chocolade

Mooi zijn de laagjes hè? Zoiets zie je alleen in een glas! De ananas wordt lekker zoet door het te grillen, wat mooi samengaat met de witte chocolade.

Naar het recept
Chocoladecrème met tahin en baharat

Chocoladecrème met tahin en baharat

De warme Midden-Oosterse specerijenmix baharat combineert perfect met de bitterzoete chocolade en de nootachtige tahin. Dit dessert is rijk aan smaak en behoorlijk machtig, dus je hebt genoeg aan een kleine portie.

Naar het recept
peche melba trifles

Pêche melba trifles

Telt een glazen potje ook als glas? Wij vinden van wel want dit dessert wil je niet missen. Vind de zomerse smaken van pêche melba in een potje: perzik, framboos, amandel en vanille.

Naar het recept
Lemoncurdcheesecake

Lemoncurdcheesecake

Over chique glazen gesproken… Hoe mooi staat dit?! Alsof het serveren van een cheesecake nog geen feestje genoeg is.

Naar het recept

Meer toetjes? Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!