Advertentie
Wil je simpel een feestelijk dessert op tafel zetten? Pak je mooiste glazen dan uit de kast en serveer ze hier in. Dat ziet er toch gelijk chique uit? Ter inspiratie delen we vijftien recepten voor toetjes in een glaasje.
Toetjes in een glaasje
Zodra er toetjes op tafel komen, is het gelijk feest. Zeker wanneer het ook nog eens toetjes in een glaasje zijn. Niet alleen omdat het glaswerk veel doet voor de presentatie, maar ook omdat je zo de laagjes in het dessert goed kunt zien.
Deze recepten voor toetjes in een glaasje laten zien hoe veelzijdig het kan zijn. Van een snelle tiramisu tot een Midden-Oosterse chocoladecrème. Welk recept ga jij maken?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Makkelijke aardbeienmousse
Hoe makkelijk wil je het maken? Deze aardbeienmousse bestaat uit slechts vier ingrediënten en staat al binnen twintig minuten op tafel!
Chocolademousse met aardbeien en limoenbiscuit
Dat aardbeien en chocolade een gouden combinatie zijn, bewijst dit heerlijke dessert. Het is verrassend fris van smaak door de limoenbiscuit.
Snelle tiramisu met sinaasappel
Een snelle tiramisu voor als je weinig tijd hebt. Met minimale moeite zet je zo een dessert op tafel waar iedereen blij van wordt.
S’mores chocolade-karamelpotjes met meringue
Deze toetjes in een glaasje zijn geïnspireerd op s’mores – een typische Amerikaanse kampeertraktatie bestaande uit biscuitjes, chocolade en geroosterde marshmallows. Een onweerstaanbare combi!
Kaneelrijst met witte chocolade en druiven
Een beetje nostalgisch en daardoor ontzettend lekker: rijstpudding. Deze variant met kaneel is om je vingers bij af te likken, maar varieer vooral ook eens met vanille of steranijs.
Rabarber-gembertoetje
Simpel en vol smaak: dit knalroze toetjes maak je gemakkelijk van tevoren. Voeg de gemberkoekjes wel pas met serveren toe, anders worden ze wat zacht en zompig.
Pannacotta in een glaasje met balsamico
De perfecte panna cotta – gekookte room in het Italiaans – is net stevig genoeg om zijn vorm te behouden, maar zacht genoeg om in de mond te smelten. Dat kan best lastig zijn, dus laat ze gerust in het glaasje zitten.
Passievrucht-posset met pistachekoekjes en verse ananas
Posset is een typisch Brits dessert dat een beetje op de Italiaanse panna cotta lijkt. Terwijl je aan panna cotta gelatine toevoegt, stijft een posset op door de toevoeging van citrusvruchten zoals citroen of limoen. Deze reactie gebeurt in het glas, dus kies vooral de leukste uit.
Grapefruit-muntsyllabub
Een syllabub is een zoete pudding gemaakt van room en een zure alcoholische drank zoals wijn of cider. Bij ons is dit toetje relatief onbekend, maar in Groot-Brittannië is het erg populair. Zodra je het eens gemaakt hebt, snap je waarom. Het is waanzinnig lekker én staat al binnen tien minuten op tafel.
Tiramisu in een glas
IJscoupes zijn heus niet alleen bedoeld voor ijs. Dus hup, haal die chique glazen uit de kast en maak er je tiramisu in. Dat keuren de Italianen vast goed, want stijl hebben ze wel.
Sabayonijs met limoncello
Dit toetje is Frankrijk en Italië tegelijkertijd. Zoet, romig en fris tegelijk, dit wil je maken!
Trifle met gegrilde ananas en gekaramelliseerde witte chocolade
Mooi zijn de laagjes hè? Zoiets zie je alleen in een glas! De ananas wordt lekker zoet door het te grillen, wat mooi samengaat met de witte chocolade.
Chocoladecrème met tahin en baharat
De warme Midden-Oosterse specerijenmix baharat combineert perfect met de bitterzoete chocolade en de nootachtige tahin. Dit dessert is rijk aan smaak en behoorlijk machtig, dus je hebt genoeg aan een kleine portie.
Pêche melba trifles
Telt een glazen potje ook als glas? Wij vinden van wel want dit dessert wil je niet missen. Vind de zomerse smaken van pêche melba in een potje: perzik, framboos, amandel en vanille.
Lemoncurdcheesecake
Over chique glazen gesproken… Hoe mooi staat dit?! Alsof het serveren van een cheesecake nog geen feestje genoeg is.
Ons favoriete makkelijke dessert in een glaasje:
Makkelijke aardbeienmousse
Hoe makkelijk wil je het maken? Deze aardbeienmousse bestaat uit slechts vier ingrediënten en staat al binnen twintig minuten op tafel!
Ingrediënten
Bereiding
Kies de vier mooiste aardbeien uit en houd deze apart. Maak de rest schoon en hak ze grof. Doe de gehakte aardbeien met de suiker in een blender of keukenmachine en maal glad.
Klop de slagroom lobbig, voeg de mascarpone toe en klop samen stijf. Houd 4 el aardbeienpuree apart en spatel de rest door de room tot hij helemaal roze is. Verdeel de apart gehouden puree over vier glaasjes of ramekins. Lepel de mousse erover en zet minimaal 1 uur in de koelkast. De mousse blijft in de koelkast tot een dag goed. Halveer vlak voor het serveren de apart gehouden aardbeien en decoreer de mousse ermee.
© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Barney Desmazery Foto’s: Myles New Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Libby Silbermann
Meer toetjes? Lees ook:
Onze tips
Pittige blaadjes: 5x recepten met rucola
5x overheerlijke chocolademousse recepten
Vegetarische voorgerechten voor kerst: de lekkerste recepten
Herfstsoep: deze soepen wil je vandaag nog maken
Pompoen uit de oven
Aardappelgratin recept: klassiek en variaties
Gepofte aardappel: 7x heerlijke recepten
Andijvie recepten: 5x anders dan stamppot
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.