Advertentie
Wil je simpel een feestelijk dessert op tafel zetten? Pak je mooiste glazen dan uit de kast en serveer ze hier in. Dat ziet er toch gelijk chique uit? Ter inspiratie delen we vijftien recepten voor toetjes in een glaasje.
Toetjes in een glaasje
Zodra er toetjes op tafel komen, is het gelijk feest. Zeker wanneer het ook nog eens toetjes in een glaasje zijn. Niet alleen omdat het glaswerk veel doet voor de presentatie, maar ook omdat je zo de laagjes in het dessert goed kunt zien.
Deze recepten voor toetjes in een glaasje laten zien hoe veelzijdig het kan zijn. Van een snelle tiramisu tot een Midden-Oosterse chocoladecrème. Welk recept ga jij maken?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Makkelijke aardbeienmousse
Hoe makkelijk wil je het maken? Deze aardbeienmousse bestaat uit slechts vier ingrediënten en staat al binnen twintig minuten op tafel!
Naar het receptChocolademousse met aardbeien en limoenbiscuit
Dat aardbeien en chocolade een gouden combinatie zijn, bewijst dit heerlijke dessert. Het is verrassend fris van smaak door de limoenbiscuit.
Naar het receptSnelle tiramisu met sinaasappel
Een snelle tiramisu voor als je weinig tijd hebt. Met minimale moeite zet je zo een dessert op tafel waar iedereen blij van wordt.
Naar het receptS’mores chocolade-karamelpotjes met meringue
Deze toetjes in een glaasje zijn geïnspireerd op s’mores – een typische Amerikaanse kampeertraktatie bestaande uit biscuitjes, chocolade en geroosterde marshmallows. Een onweerstaanbare combi!
Naar het receptKaneelrijst met witte chocolade en druiven
Een beetje nostalgisch en daardoor ontzettend lekker: rijstpudding. Deze variant met kaneel is om je vingers bij af te likken, maar varieer vooral ook eens met vanille of steranijs.
Naar het receptRabarber-gembertoetje
Simpel en vol smaak: dit knalroze toetjes maak je gemakkelijk van tevoren. Voeg de gemberkoekjes wel pas met serveren toe, anders worden ze wat zacht en zompig.
Naar het receptPannacotta in een glaasje met balsamico
De perfecte panna cotta – gekookte room in het Italiaans – is net stevig genoeg om zijn vorm te behouden, maar zacht genoeg om in de mond te smelten. Dat kan best lastig zijn, dus laat ze gerust in het glaasje zitten.
Naar het receptPassievrucht-posset met pistachekoekjes en verse ananas
Posset is een typisch Brits dessert dat een beetje op de Italiaanse panna cotta lijkt. Terwijl je aan panna cotta gelatine toevoegt, stijft een posset op door de toevoeging van citrusvruchten zoals citroen of limoen. Deze reactie gebeurt in het glas, dus kies vooral de leukste uit.
Naar het receptGrapefruit-muntsyllabub
Een syllabub is een zoete pudding gemaakt van room en een zure alcoholische drank zoals wijn of cider. Bij ons is dit toetje relatief onbekend, maar in Groot-Brittannië is het erg populair. Zodra je het eens gemaakt hebt, snap je waarom. Het is waanzinnig lekker én staat al binnen tien minuten op tafel.
Naar het receptTiramisu in een glas
IJscoupes zijn heus niet alleen bedoeld voor ijs. Dus hup, haal die chique glazen uit de kast en maak er je tiramisu in. Dat keuren de Italianen vast goed, want stijl hebben ze wel.
Naar het receptSabayonijs met limoncello
Dit toetje is Frankrijk en Italië tegelijkertijd. Zoet, romig en fris tegelijk, dit wil je maken!
Naar het receptTrifle met gegrilde ananas en gekaramelliseerde witte chocolade
Mooi zijn de laagjes hè? Zoiets zie je alleen in een glas! De ananas wordt lekker zoet door het te grillen, wat mooi samengaat met de witte chocolade.
Naar het receptChocoladecrème met tahin en baharat
De warme Midden-Oosterse specerijenmix baharat combineert perfect met de bitterzoete chocolade en de nootachtige tahin. Dit dessert is rijk aan smaak en behoorlijk machtig, dus je hebt genoeg aan een kleine portie.
Naar het receptPêche melba trifles
Telt een glazen potje ook als glas? Wij vinden van wel want dit dessert wil je niet missen. Vind de zomerse smaken van pêche melba in een potje: perzik, framboos, amandel en vanille.
Naar het receptLemoncurdcheesecake
Over chique glazen gesproken… Hoe mooi staat dit?! Alsof het serveren van een cheesecake nog geen feestje genoeg is.
Naar het receptMeer toetjes? Lees ook:
Onze tips
15x de lekkerste mozzarella recepten
Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken
11x recepten voor Koningsdag
5x het lekkerste asperge recept
The battle of the chefs: wie kan het beste asperges bereiden?
9x recepten met aubergine die je meteen wil maken
7x de lekkerste recepten met groene asperges
Slagroomtaart: 5x verrassende recepten voor een verjaardag
Marieke Slettenhaar
Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.