Bereiding

  1. Bereid de Big Green Egg voor om te roken. Wrijf de bodem van een skillet in met wat olie en verdeel er de witte chocolade over. Steek de houtskool aan en strooi wat houtsnippers over de kolen. Plaats de convEGGtor en het rvs-rooster in de EGG. Zet de skillet met chocolade erop en sluit de Big Green Egg. Laat de temperatuur oplopen tot ca. 120°C. Roer af en toe door met een rubberen spatel en laat karamelliseren tot de chocolade een mooie bruine kleur heeft. Dit duurt ca. 50 minuten.
  2. Neem de chocolade uit de Big Green Egg, strijk hem uit op een vel bakpapier en laat afkoelen en uitharden. Neem de convEGGtor uit de Big Green Egg en plaats het rvs-rooster terug. Laat de temperatuur oplopen tot ca. 190°C. Steek met een uitsteekvorm of een klein, scherp mesje de kern uit de plakken ananas. Bestrijk de plakken ananas met wat olie en gril ze ca. 2 minuten per zijde in de Big Green Egg. Sluit tussendoor het deksel.
  3. Klop de slagroom met de suiker stijf. Meng de frambozenjam met het limoensap. Halveer de plakken ananas en laat afkoelen. Maak laagjes van de room, de ananas, de cake en de jam in brede glazen. Sluit af met een laag room en verkruimel er de gekaramelliseerde witte chocolade over. Maak af met geraspte limoenschil.

Foto’s en receptuur: Willem van Santen