Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Kersen met port en speculaaskruimels

Kersen met port en speculaaskruimels

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de kersen en verwijder de steeltjes. Ontpit de kersen en leg ze in een schaal. Breng de port met 50 g suiker aan de kook en laat het geheel ca. 5 minuten koken. Roer de maïzena met 1 el koud water glad. Bind de port met de maïzena en laat nog ca. 2 minuten goed doorkoken. Neem de pan van het vuur en roer de boter en de balsamico erdoorheen. Giet het hete mengsel over de kersen en laat het afkoelen.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Verkruimel het suikerbrood en meng de broodkruimels met de speculaaskruiden. Leg de kruimels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ca. 10 minuten in de oven.

  3. Meng de kwark met 1 el suiker. Schep de kersen in glaasjes tot ca. 1 cm onder de rand. Vul de glaasjes verder met de kwark en strijk de kwark glad. Strooi de kruimels eroverheen en serveer direct.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)