Kersen met port en speculaaskruimels
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Was de kersen en verwijder de steeltjes. Ontpit de kersen en leg ze in een schaal. Breng de port met 50 g suiker aan de kook en laat het geheel ca. 5 minuten koken. Roer de maïzena met 1 el koud water glad. Bind de port met de maïzena en laat nog ca. 2 minuten goed doorkoken. Neem de pan van het vuur en roer de boter en de balsamico erdoorheen. Giet het hete mengsel over de kersen en laat het afkoelen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Verkruimel het suikerbrood en meng de broodkruimels met de speculaaskruiden. Leg de kruimels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ca. 10 minuten in de oven.
Meng de kwark met 1 el suiker. Schep de kersen in glaasjes tot ca. 1 cm onder de rand. Vul de glaasjes verder met de kwark en strijk de kwark glad. Strooi de kruimels eroverheen en serveer direct.