Bereiding
- Was de kersen en verwijder de steeltjes. Ontpit de kersen en leg ze in een schaal. Breng de port met 50 g suiker aan de kook en laat het geheel ca. 5 minuten koken. Roer de maïzena met 1 el koud water glad. Bind de port met de maïzena en laat nog ca. 2 minuten goed doorkoken. Neem de pan van het vuur en roer de boter en de balsamico erdoorheen. Giet het hete mengsel over de kersen en laat het afkoelen.
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Verkruimel het suikerbrood en meng de broodkruimels met de speculaaskruiden. Leg de kruimels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ca. 10 minuten in de oven.
- Meng de kwark met 1 el suiker. Schep de kersen in glaasjes tot ca. 1 cm onder de rand. Vul de glaasjes verder met de kwark en strijk de kwark glad. Strooi de kruimels eroverheen en serveer direct.
Foto’s: foodies