Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Lemoncurdcheesecake

Lemoncurdcheesecake

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur en 10 minuten wachttijdca. 1 u. en 10 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

De vulling

De topping

Benodigdheden

  • dessertglazen
  • spuitzak

Bereiding

  1. Doe de digestive koekjes in een keukenmachine en maal tot fijne kruimels, of verkruimel ze in een grote kom met de punt van een deegroller. Doe in een kom en meng met de gesmolten boter. Verdeel het mengsel over vier coupes of dessertglazen en druk licht aan. Zet ca. 10 minuten in de koelkast.

  2. Klop voor de vulling de slagroom lobbig. Voeg de mascarpone toe en klop stijf. Lepel ca. 25 g lemoncurd in elk glas. Meng de rest van de lemoncurd met het roommengsel en de zuivelspread en klop glad. Verdeel de citroenvulling over de glazen en zet minimaal 1 uur of een nacht in de koelkast.

  3. Klop voor de topping de slagroom met de poedersuiker lobbig. Voeg de mascarpone toe en klop tot het een consistentie heeft waarmee je toefjes kunt spuiten. Lepel de room in een spuitzak en spuit een toef room op elke cheesecake (of lepel de room erop als je geen spuitzak hebt). Decoreer elke cheesecake met een schijfje citroen en serveer. De cheesecakes blijven in de koelkast tot een dag goed.

Per portie: 923 kcal | 56 g koolhydraten | 5 g eiwit | 75 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Jane Dunn Foto’s: Jonathan Gregson Styling: Agathé Gits Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)