Chocoladecrème met tahin en baharat
Eenvoudig
10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd
ca. 1 uur en 20 minuten wachttijdca. 1 u. en 20 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de slagroom in een kleine pan tot net onder het kookpunt. Breek de chocolade in stukjes en doe hem in een hittebestendige kom. Giet de hete room erover en voeg de honing, 2 el tahin, ½ tl baharat en een snufje zeezout toe. Laat 1 minuut staan zodat de chocolade kan smelten en roer alles tot een gladde saus.
Klop de eidooiers door de warme chocoladesaus en verdeel het mengsel over 6 glaasjes. Zet de glaasjes ca. 1 uur in de koelkast.
Haal de glaasjes uit de koelkast en laat in 20 minuten op kamertemperatuur komen. Roer de crème fraîche en 1 el tahin door elkaar en verdeel dit over de glaasjes. Bestrooi met wat extra baharat en serveer.