Bereiding

  1. Verwarm de slagroom in een kleine pan tot net onder het kookpunt. Breek de chocolade in stukjes en doe hem in een hittebestendige kom. Giet de hete room erover en voeg de honing, 2 el tahin, ½ tl baharat en een snufje zeezout toe. Laat 1 minuut staan zodat de chocolade kan smelten en roer alles tot een gladde saus.
  2. Klop de eidooiers door de warme chocoladesaus en verdeel het mengsel over 6 glaasjes. Zet de glaasjes ca. 1 uur in de koelkast.
  3. Haal de glaasjes uit de koelkast en laat in 20 minuten op kamertemperatuur komen. Roer de crème fraîche en 1 el tahin door elkaar en verdeel dit over de glaasjes. Bestrooi met wat extra baharat en serveer.

*Baharat is een Arabische specerijenmix die bestaat uit onder andere zwarte peper, koriander, komijn, paprika en nootmuskaat. Je vindt baharat in veel supermarkten, maar bij de Turkse supermarkt zit je sowieso goed.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: John Gregory-Smith Foto’s: Ant Duncan Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Katy Greenwood