Rabarber-gembertoetje
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Breng de rabarber, de suiker en 1 el water in een pan aan de kook. Kook afgedekt op laag vuur ca. 10 minuten tot de rabarber zacht is. Neem het deksel van de pan en zet het vuur hoog zodat het vrijgekomen vocht begint te borrelen en tot een siroop inkookt. Schenk het geheel door een zeef en vang daarbij de siroop op. Laat helemaal afkoelen.
2. Pureer de rabarbersiroop met ½ van de rabarber en de gembersiroop glad.
3. Klop de slagroom met de poedersuiker op tot zachte pieken. Spatel 4 el rabarbergemberpuree en de stemgember, op 1 el na, erdoorheen.
4. Pureer de overige rabarber zeer grof met een vork. Spatel samen met de Griekse yoghurt door de rabarberroom. Verdeel het mengsel over 4 glaasjes en bewaar in de koelkast. Verdeel voor het serveren de overige rabarberpuree en de overige stemgember over de glaasjes. Serveer met de gemberkoekjes.