Trifle tips

Een trifle is een klassiek Brits dessert dat je maakt met cake, custard en fruit. Wanneer je deze in laagjes opbouwt krijg je het dessert van je dromen. Een van de beste trifle tips is om het dessert te maken met fruit uit het seizoen. Maak in de zomer bijvoorbeeld een trifle met frambozen, bramen of kersen en kies in het voorjaar juist voor rabarber en vlierbloesem. Fruit uit het seizoen zit namelijk bomvol smaak. Dat is niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens goed voor het milieu en de portemonnee. Daarbij doe je er goed aan om de cake en custard zelf te maken in plaats van kant-en-klare producten te gebruiken. Wel zo lekker! En helemaal niet moeilijk.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Trifle opbouwen

Staan alle ingrediënten klaar? Bouwen maar! Je kunt ervoor kiezen om het dessert te serveren in een grote schaal of ga juist voor kleine schaaltjes, weckpotjes of glazen. Zo’n grote schaal op tafel staat natuurlijk fantastisch, maar ieder zijn eigen schaaltje is wel zo makkelijk. Jij kiest jouw favoriet! Zorg er in ieder geval voor dat de schaal of potjes van glas zijn. Zo zie je mooi de laagjes. En daar mag je trots op zijn. Bij het opbouwen van de verschillende laagjes kan je het beste goed opletten of je alle ingrediënten gelijkmatig verdeelt. Het zou zonde zijn wanneer je bij een hap van de buitenkant veel meer fruit hebt dan bij een hap aan de binnenkant. Zitten alle laagjes in het glas? Serveer het dessert dan direct. Wanneer je de trifle direct na het bereiden opdient, komen de smaken en structuren het beste tot hun recht.

Lemoncurd-trifle

De beste trifles hebben iets zuurs als tegenhanger van die lagen cake, room en custard. De lemoncurd is dat in dit dessert. Proef maar!

> naar het recept: lemoncurd-trifle

Nagerecht Pasen: lemoncurd-trifle

Peche melba trifles

De zomerse smaken van pêche melba in een potje: perzik, framboos, amandel en vanille. Tip: maak ze thuis en neem ze op een zomerse dag mee naar het strand of park.

> naar het recept: peche melba trifles

peche melba trifles

Napolitaanse XL

Pak een grote lepel voor deze trifle, want je wilt tot de bodem kunnen scheppen. We maken een Napolitaanse XL waar je geen genoeg van kunt krijgen.

> naar het recept: Napolitaanse trifle XL

Napolitaanse schaal xl

Met gegrilde ananas en gekaramelliseerde witte chocolade

Ananas wordt lekker zoet wanneer je hem grilt. Dit kan natuurlijk op de BBQ maar ook gewoon in een grillpan.

> naar het recept: trifle met gegrilde ananas en gekaramelliseerde witte chocolade

Trifle met gegrilde ananas en gekaramelliseerde witte chocolade

Met kruisbessenpuree en vlierbloesemsiroop

In het voorjaar kan je niet om vlierbloesem heen. Stop je zakken ermee vol en maar er siroop van. Om te verwerken in dit heerlijke recept bijvoorbeeld.

> naar het recept: trifle met kruisbessenpuree en vlierbloesemsiroop

Trifle met kruisbessenpuree en vlierbloesemsiroop

Als Eton mess met rabarber

Wanneer je de twee makkelijkste toetjes van Engeland met elkaar combineert, krijg je een Eton Mess trifle. De presentatie mag – zoals de naam al doet vermoeden – best een beetje een mess zijn. Smullen doe je toch wel!

> naar het recept: eton mess trifle met rabarber

Eton mess met rabarber

Lees ook: Dit is hoe je frambozen het beste kunt bewaren en schimmel voorkomt