Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Cover voor Toetjes met mascarpone: van cake tot taart

Toetjes met mascarpone: van cake tot taart

Advertentie

Als je denkt aan zoete baksels, denk je waarschijnlijk niet direct aan kaas. Toch is mascarpone een heerlijke toevoeging . Dit kaasje heeft veel weg van dikke, volle room en maakt jouw taart, cake of andere verleiding uit de oven onweerstaanbaar. Zelf proberen? We zetten de beste recepten voor toetjes met mascarpone op een rij.

Toetjes met mascarpone

Voordat we de lekkerste toetjes met mascarpone met je delen, leggen we je eerst uit wat mascarpone precies is. Want waarom is deze romige kaas nu zo perfect om aan je koekjes, cake of taart toe te voegen?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Crêpes met gebakken pruimen, honing en mascarpone

Crêpes met gebakken pruimen, honing en mascarpone

Crêpes zijn altijd een feestje om te maken en al helemaal om te eten! Je kunt ze natuurlijk ook maken met ander fruit, bijvoorbeeld perzik of peer.

Naar het recept
Ananas met rum en limoenmascarpone

Ananas met rum en limoenmascarpone

Susan Aretz: “Het is denk ik toch wel mijn absolute favoriete dessert van de barbecue. Het enige dat een beetje tijd vraagt is om je ananas te marineren. Dat doe ik meestal in de ochtend als ik weet dat we ’s avonds dit gerecht willen eten. Daarna is het nog maar een kwartiertje werk voor je geniet van dit heerlijke dessert.”

Naar het recept
Pizza dolce met abrikozen, amaretti en mascarpone

Pizza dolce met abrikozen, amaretti en mascarpone

Een zoete pizza? Ja, hoor! Deze variant is perfect om te serveren als dessert. Liever geen abrikozen? Probeer dan perzik of nectarine!

Naar het recept
Crêpetaart met mascarpone en bloedsinaasappel

Crêpetaart met mascarpone en bloedsinaasappel

Tussen elke crêpe smeer je een laagje crème, waardoor je een prachtig resultaat krijgt wanneer je de taart doorsnijdt. Met deze taart is het geheid een feest!

Naar het recept
Bramencrumble met sinaasappelmascarpone

Bramencrumble met sinaasappelmascarpone

Als we het hebben over een crumble, denken wij meteen aan een feestje. In combinatie met de smeuïge sinaasappelmascarpone is het een heerlijke traktatie.

Naar het recept
Brownies met mascarpone, kersen en walnoten

Brownies met mascarpone, kersen en walnoten

Rukmini Iyer: “Deze brownie is zo licht en luchtig dat hij meer een dessert is dan een tussendoortje. Hij is perfect na een etentje, warm uit de oven, en krijgt van de mascarpone een bijna mousseachtige textuur. Restjes – als die er al zijn – zijn heerlijk als ontbijt.”

Naar het recept
mascarpone soesjes

Mascarponesoesjes met ahornkaramel

Wie houdt er nu niet van een goede soesjesvulling? Een flinke scheut siroop eroverheen en je serveert het perfect als tussendoortje of dessert.

Naar het recept
Foodies Friend Annemiek Amaretto sour bars met mascarpone

Amaretto sour bars met mascarpone

Annemiek van @miek_eats: “Deze bars zijn precies zo’n recept naar mijn hart. Heel makkelijk om te maken, maar toch even wat anders. De smaak is geïnspireerd op de amaretto sour, een cocktail op basis van amaretto en citroen. Die smaak komt tot stand door de combinatie van lemon curd en amarettocrème. Door haverkoekjes te gebruiken, heb je geen oven nodig. De mascarpone maakt het geheel lekker romig.”

Naar het recept

Taart met mascarpone

Weekendbaksels chocoladetaart met mascarpone van aardbeien

Chocoladetaart met aardbeienmascarpone

Chocoholics, deze is voor jullie! Combineer chocolade met aardbeien en mascarpone voor de taart van je dromen.

Naar het recept
Walnoot-koffiecake

Walnoot-koffiecake

Dé reden waarom we zo houden van zoete gerechten met mascarpone: dit roomkaasglazuur is onweerstaanbaar.

Naar het recept
mascarpone-vanilletaart met bramen

Mascarpone-vanilletaart met bramen

Het zal niet de eerste keer zijn dat je bramen in combinatie ziet met mascarpone. Dat komt omdat deze kaas de perfecte tegenhanger is van het zuurtje in dit fruit. Zo creëer je een gebalanceerd dessert.

Naar het recept
Lentebaksels: no-bake cheesecake met frambozen & mascarpone

No-bake cheesecake met frambozen & mascarpone

Dit recept is echter anders: de cheesecake hoeft niet de oven in en doordat er geen gelatine in zit, stijft hij niet zo op als een gewone cheesecake, dus is zijn textuur zachter en romiger.

Naar het recept
Sinaasappel mascarponetaart

Sinaasappel-mascarponetaart

Je klopt de mascarpone hier het beste op met de keukenmachine, zodat je een luchtige substantie krijgt voor deze taart.

Naar het recept
perzik-amandeltaart

Perzik-amandeltaart met mascarpone

Dat de perzik en de amandel familie zijn blijkt wel uit deze taart: de smaken gaan perfect samen.

Naar het recept
pavlova

Pavlova met gegrilde perzik en mascarponeroom

Draai je de receptpagina al bijna om bij het zien van een pavlova? Geen zorgen, deze easy peasy pavlova mislukt niet.

Naar het recept

Cake met mascarpone

Amalficitroen-amandelcake met tijm en mascarpone

Amalficitroen-amandelcake met tijm en mascarpone

Tijm en amandel zijn een heerlijke combinatie. Samen met de frisheid van de citroen is het een feestje bij elke hap.

Naar het recept
Cover voor

Citroencake met bramengelei en mascarpone

Liever een frisse cake? Ga dan voor deze heerlijke variatie met citroen en bramen.

Naar het recept

Nog meer zoete recepten met mascarpone

eclairs

Eclairs met gezouten karamel en chocolade

Gezouten karamel en chocolade zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar met een mascarponevulling maak je jouw eclairs pas echt lekker.

Naar het recept
Mascarpone-met-aardbeien-en-balsamico

Mascarpone met aardbeien en balsamico

Balsamico in je dessert? Oh, yes! In combinatie met de zoete aardbeien is dit een nagerecht dat iedereen zal verbazen.

Naar het recept
mascarpone-bramentartelette

Mascarpone bramentartelette

Eenvoudig en lekker: deze tartelette steelt overal de show.

Naar het recept
Cover voor

Rabarbercompote met mascarponemousse

Een supermakkelijk dessert om te maken, maar perfect als lichte en frisse afsluiten van het diner.

Naar het recept
Redactiefavoriet
Weekendbaksels chocoladetaart met mascarpone van aardbeien

Chocoladetaart met aardbeienmascarpone

Chocoholics, deze is voor jullie! Combineer chocolade met aardbeien en mascarpone voor de taart van je dromen.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

1 el + een beetje boter
100 g + een beetje bloem
4 eieren
100 g suiker
zout
100 g chocolade
250 g mascarpone
1 el aardbeienjam
200 g aardbeien

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Vet een taartvorm (ca. 24 cm Ø) in en bestuif hem met bloem. Klop de eieren met de suiker en een snuf zout ca. 10 minuten tot een luchtige massa. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. Spatel voorzichtig de chocolade door het eiermengsel. Zeef de bloem erboven en spatel voorzichtig erdoor. Giet het beslag in de taartvorm en bak de taart ca. 25-30 minuten in de oven.

  2. Neem de taart uit de oven en laat hem ca. 10 minuten afkoelen. Roer de mascarpone los en meng er de aardbeienjam doorheen. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Neem de chocoladetaart uit de vorm, leg hem op een bord en snijd hem horizontaal doormidden. Smeer 1⁄3 van de mascarpone over de onderste taarthelft en leg de bovenste helft erbovenop. Smeer de rest van de mascarpone over de taart en verdeel er de aardbeien over.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!