Advertentie
Als je denkt aan zoete baksels, denk je waarschijnlijk niet direct aan kaas. Toch is mascarpone een heerlijke toevoeging . Dit kaasje heeft veel weg van dikke, volle room en maakt jouw taart, cake of andere verleiding uit de oven onweerstaanbaar. Zelf proberen? We zetten de beste recepten voor toetjes met mascarpone op een rij.
Toetjes met mascarpone
Voordat we de lekkerste toetjes met mascarpone met je delen, leggen we je eerst uit wat mascarpone precies is. Want waarom is deze romige kaas nu zo perfect om aan je koekjes, cake of taart toe te voegen?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Crêpes met gebakken pruimen, honing en mascarpone
Crêpes zijn altijd een feestje om te maken en al helemaal om te eten! Je kunt ze natuurlijk ook maken met ander fruit, bijvoorbeeld perzik of peer.
Ananas met rum en limoenmascarpone
Susan Aretz: “Het is denk ik toch wel mijn absolute favoriete dessert van de barbecue. Het enige dat een beetje tijd vraagt is om je ananas te marineren. Dat doe ik meestal in de ochtend als ik weet dat we ’s avonds dit gerecht willen eten. Daarna is het nog maar een kwartiertje werk voor je geniet van dit heerlijke dessert.”
Pizza dolce met abrikozen, amaretti en mascarpone
Een zoete pizza? Ja, hoor! Deze variant is perfect om te serveren als dessert. Liever geen abrikozen? Probeer dan perzik of nectarine!
Crêpetaart met mascarpone en bloedsinaasappel
Tussen elke crêpe smeer je een laagje crème, waardoor je een prachtig resultaat krijgt wanneer je de taart doorsnijdt. Met deze taart is het geheid een feest!
Bramencrumble met sinaasappelmascarpone
Als we het hebben over een crumble, denken wij meteen aan een feestje. In combinatie met de smeuïge sinaasappelmascarpone is het een heerlijke traktatie.
Brownies met mascarpone, kersen en walnoten
Rukmini Iyer: “Deze brownie is zo licht en luchtig dat hij meer een dessert is dan een tussendoortje. Hij is perfect na een etentje, warm uit de oven, en krijgt van de mascarpone een bijna mousseachtige textuur. Restjes – als die er al zijn – zijn heerlijk als ontbijt.”
Mascarponesoesjes met ahornkaramel
Wie houdt er nu niet van een goede soesjesvulling? Een flinke scheut siroop eroverheen en je serveert het perfect als tussendoortje of dessert.
Amaretto sour bars met mascarpone
Annemiek van @miek_eats: “Deze bars zijn precies zo’n recept naar mijn hart. Heel makkelijk om te maken, maar toch even wat anders. De smaak is geïnspireerd op de amaretto sour, een cocktail op basis van amaretto en citroen. Die smaak komt tot stand door de combinatie van lemon curd en amarettocrème. Door haverkoekjes te gebruiken, heb je geen oven nodig. De mascarpone maakt het geheel lekker romig.”
Taart met mascarpone
Chocoladetaart met aardbeienmascarpone
Chocoholics, deze is voor jullie! Combineer chocolade met aardbeien en mascarpone voor de taart van je dromen.
Walnoot-koffiecake
Dé reden waarom we zo houden van zoete gerechten met mascarpone: dit roomkaasglazuur is onweerstaanbaar.
Mascarpone-vanilletaart met bramen
Het zal niet de eerste keer zijn dat je bramen in combinatie ziet met mascarpone. Dat komt omdat deze kaas de perfecte tegenhanger is van het zuurtje in dit fruit. Zo creëer je een gebalanceerd dessert.
No-bake cheesecake met frambozen & mascarpone
Dit recept is echter anders: de cheesecake hoeft niet de oven in en doordat er geen gelatine in zit, stijft hij niet zo op als een gewone cheesecake, dus is zijn textuur zachter en romiger.
Sinaasappel-mascarponetaart
Je klopt de mascarpone hier het beste op met de keukenmachine, zodat je een luchtige substantie krijgt voor deze taart.
Perzik-amandeltaart met mascarpone
Dat de perzik en de amandel familie zijn blijkt wel uit deze taart: de smaken gaan perfect samen.
Pavlova met gegrilde perzik en mascarponeroom
Draai je de receptpagina al bijna om bij het zien van een pavlova? Geen zorgen, deze easy peasy pavlova mislukt niet.
Cake met mascarpone
Amalficitroen-amandelcake met tijm en mascarpone
Tijm en amandel zijn een heerlijke combinatie. Samen met de frisheid van de citroen is het een feestje bij elke hap.
Citroencake met bramengelei en mascarpone
Liever een frisse cake? Ga dan voor deze heerlijke variatie met citroen en bramen.
Nog meer zoete recepten met mascarpone
Eclairs met gezouten karamel en chocolade
Gezouten karamel en chocolade zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar met een mascarponevulling maak je jouw eclairs pas echt lekker.
Mascarpone met aardbeien en balsamico
Balsamico in je dessert? Oh, yes! In combinatie met de zoete aardbeien is dit een nagerecht dat iedereen zal verbazen.
Mascarpone bramentartelette
Eenvoudig en lekker: deze tartelette steelt overal de show.
Rabarbercompote met mascarponemousse
Een supermakkelijk dessert om te maken, maar perfect als lichte en frisse afsluiten van het diner.
Chocoladetaart met aardbeienmascarpone
Chocoholics, deze is voor jullie! Combineer chocolade met aardbeien en mascarpone voor de taart van je dromen.
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Vet een taartvorm (ca. 24 cm Ø) in en bestuif hem met bloem. Klop de eieren met de suiker en een snuf zout ca. 10 minuten tot een luchtige massa. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. Spatel voorzichtig de chocolade door het eiermengsel. Zeef de bloem erboven en spatel voorzichtig erdoor. Giet het beslag in de taartvorm en bak de taart ca. 25-30 minuten in de oven.
Neem de taart uit de oven en laat hem ca. 10 minuten afkoelen. Roer de mascarpone los en meng er de aardbeienjam doorheen. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Neem de chocoladetaart uit de vorm, leg hem op een bord en snijd hem horizontaal doormidden. Smeer 1⁄3 van de mascarpone over de onderste taarthelft en leg de bovenste helft erbovenop. Smeer de rest van de mascarpone over de taart en verdeel er de aardbeien over.
Onze tips
(Room)kaas=baas: 5x de lekkerste cheesecake
Veganistische kaas: alternatieven voor parmezaan, mascarpone, ricotta, mozzarella en verse pasta
Column van Zeinab: alles over vullingen en crèmes
Dit is waarom je de papieren verpakking van boter wil bewaren
Kerst bakken: maak indruk met deze feestelijke recepten
Kerstbrunch recepten: feestelijke ideeën voor de kersttafel
10+ borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken
6x de lekkerste recepten met gerookte zalm
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.