Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Amalficitroen-amandelcake met tijm en mascarpone

Amalficitroen-amandelcake met tijm en mascarpone

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 5 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 5 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Vet een springvorm (23 cm Ø) in en bekleed de bodem met bakpapier.

  2. Doe de boter en de suiker in de kom van een staande mixer en klop tot het mengsel licht en luchtig is – of klop in een grote kom met een handmixer. Meng in een andere kom het amandelmeel, het maismeel en het bakpoeder door elkaar. Voeg ⅓ van de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten, klop kort en klop er 1 ei doorheen. Klop de helft van de rest van de droge ingrediënten erdoorheen, gevolgd door nog een ei, de rest van de droge ingrediënten en het laatste ei.

  3. Klop het grootste deel van het citroenrasp erdoorheen en schraap het mengsel in de springvorm. Zet in de oven en bak ca. 40 minuten, of tot de cake helemaal gaar is – een satéprikker moet er schoon uitkomen. Neem uit de oven, zet op een rooster en prik met de satéprikker gaatjes in de hele cake. Laat een beetje afkoelen.

  4. Maak intussen de siroop. Meng het citroensap met het grootste deel van de tijmblaadjes en de poedersuiker in een kleine steelpan op middelhoog vuur en breng lichtjes aan de kook terwijl je constant roert. Neem de pan van het vuur als de poedersuiker is opgelost. Schenk de siroop over de warme cake en laat helemaal afkoelen in de vorm.

  5. Klop de mascarpone luchtig. Neem de afgekoelde cake uit de vorm, snijd in punten en bestrooi met het overige citroenrasp en de overige tijm. Serveer met lepels mascarpone.

Per portie: 598 kcal | 43 g koolhydraten | 10 g eiwit | 43 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Jack MacRae en Viggo Blegvad, Jenny Phung, Prince Durairaj en Glen Leeson, Daniel Smith, Natasha Smith, Ben Tish Foto’s: Mike English Styling: Max Robinson Foodstyling: Adam Bush

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)