
Bramencrumble met sinaasappelmascarpone
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Wrijf de bloem, de basterdsuiker, de boter en een snuf zout tussen je vingertoppen tot kruimels. Rol het bladerdeeg uit, vouw het dubbel en rol het uit tot de oorspronkelijke dikte. Was de bramen, laat goed uitlekken en halveer ze.
Steek cirkels van ca. 10 cm doorsnede uit het bladerdeeg (bijvoorbeeld met een omgekeerd glas) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik het deeg met een vork enkele malen in. Bestrijk met de jam en verdeel er de bramen over. Bestrooi rijkelijk met het kruimeldeeg en druk lichtjes aan. Bak de gebakjes in 20-25 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Neem de gebakjes uit de oven en laat helemaal afkoelen. Roer de mascarpone los en meng er de poedersuiker en het sinaasappelsap doorheen. Spuit een flinke toef van de mascarpone op de afgekoelde gebakjes. Versier met sinaasappelschil en serveer direct.