Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Bramencrumble met sinaasappelmascarpone

Bramencrumble met sinaasappelmascarpone

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Wrijf de bloem, de basterdsuiker, de boter en een snuf zout tussen je vingertoppen tot kruimels. Rol het bladerdeeg uit, vouw het dubbel en rol het uit tot de oorspronkelijke dikte. Was de bramen, laat goed uitlekken en halveer ze.

  2. Steek cirkels van ca. 10 cm doorsnede uit het bladerdeeg (bijvoorbeeld met een omgekeerd glas) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik het deeg met een vork enkele malen in. Bestrijk met de jam en verdeel er de bramen over. Bestrooi rijkelijk met het kruimeldeeg en druk lichtjes aan. Bak de gebakjes in 20-25 minuten goudbruin en gaar in de oven.

  3. Neem de gebakjes uit de oven en laat helemaal afkoelen. Roer de mascarpone los en meng er de poedersuiker en het sinaasappelsap doorheen. Spuit een flinke toef van de mascarpone op de afgekoelde gebakjes. Versier met sinaasappelschil en serveer direct.

Per portie: 388 kcal | 27 g koolhydraten | 5 g eiwit | 29 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Receptuur & foodstyling: Willem van Santen Styling: Janneke Duister

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)