
Mascarpone
Lees verder na de advertentie
Mascarpone is een Italiaanse roomkaas uit de regio Lombardije. Deze kaas wordt gemaakt van room. Door de toevoeging van wijsteenzuur wordt het een dikke, romige en goed smeerbare kaas. Je kent het vast wel als de romige smaakmaker inĀ tiramisu.
Mascarpone over?
Wie dit Italiaanse dessert weleens heeft gemaakt, weet dat zo’n bakje Italiaanse kaas nooit precies in het nagerecht past. Vaak houd je wat mascarpone over. Gooi deze romige kaas dan vooral niet weg want je kunt er nog heel veel lekkere recepten mee maken! Wij delen welke en vertellen je hoelang je mascarpone kunt bewaren.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Mascarpone bewaren
Mascarpone bewaar je altijd in de koelkast. Het maakt daarbij niet uit of de verpakking al open is of nog dicht. Heb je de roomkaas nog niet gebruikt? Kijk dan op de verpakking voor de uiterste houdbaarheidsdatum. Na opening is de kaas maar beperkt houdbaar. Het Voedingscentrum raadt aan om geopende mascarpone slechts drie dagen in de koelkast te bewaren. Wie mascarpone over heeft, kan het dus maar beter zo snel mogelijk verwerken. Wat denk je van deze heerlijke recepten?
Recepten met mascarpone:

Eenpanspasta met cherrytomaten
Restjes van de Italiaanse roomkaas zijn heel geschikt om te verwerken in een pastasaus. Voeg bijvoorbeeld een lepeltje aan deze eenpanspasta toe om het geheel extra smeuĆÆg en romig te maken.

Risotto met coquilles en garnalen
Risotto is natuurlijk het allerlekkerst als deze romig is. En dat lukt gemakkelijk met wat toevoeging van de Italiaanse kaas. Hierdoor hoop je altijd mascarpone over te hebben…

Pastarolletjes met spinazie, mascarpone en pulled pork
Dat mascarpone goed tot zijn recht komt in hartige gerechten bewijst dit recept wel! De pastarolletjes staan zo op tafel. Dankzij de kaas is het gerecht lekker romig. Gecombineerd met de spinazie enĀ pulled porkĀ heb je een onweerstaanbare maaltijd!

Geroosterde druiven met gorgonzoladip en noten
Ook in een dip doen de restjes het goed. Samen met andere Italiaanse kazen zoals Gorgonzola maak jij een succesnummer voor op de borrelplank. Lekker met geroosterde druiven, brood en noten.

Druiven met mascarpone en munt
Met de juiste ingrediƫnten in huis maak je in een handomdraai een heerlijk toetje. Dit makkelijke dessert staat al binnen tien minuten op tafel.
Lees ook:
Onze tips

Wrap it up! Smaakvolle wraps met gehakt voor elke gelegenheid

Halve avocado bewaren? Zo voorkom je dat hij bruin wordt

La dolce vita: 5x klassieke Italiaanse desserts

Minestronesoep: 7x de lekkerste recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten

Valentijnsdag redden? Haal deze valentijnsproducten uit de supermarkt

Smaken van de liefde: maak indruk met dit valentijnsmenu

Vegetarische recepten met peulvruchten: 13x lekkere ideeƫn
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.