Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
houdbaarheid

Mascarpone over? Deze recepten maak je ermee!

Advertentie

Elke dinsdag delen we de beste tips & tricks voor zo weinig mogelijk verspilling in je keuken. Dat is goed voor je portemonnee én het milieu. Vandaag vertellen we je welke heerlijke recepten je kunt maken wanneer je mascarpone over hebt.

Mascarpone over?

Mascarpone is een Italiaanse roomkaas uit de regio Lombardije. Deze kaas wordt gemaakt van room. Door de toevoeging van wijsteenzuur wordt het een dikke, romige en goed smeerbare kaas. Je kent het vast wel als de romige smaakmaker in tiramisu. Wie dit Italiaanse dessert weleens heeft gemaakt, weet dat zo’n bakje Italiaanse kaas nooit precies in het nagerecht past. Vaak houd je wat mascarpone over. Gooi deze romige kaas dan vooral niet weg want je kunt er nog heel veel lekkere recepten mee maken! Wij delen welke en vertellen je hoelang je mascarpone kunt bewaren.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Mascarpone bewaren

Mascarpone bewaar je altijd in de koelkast. Het maakt daarbij niet uit of de verpakking al open is of nog dicht. Heb je de roomkaas nog niet gebruikt? Kijk dan op de verpakking voor de uiterste houdbaarheidsdatum. Na opening is de kaas maar beperkt houdbaar. Het Voedingscentrum raadt aan om geopende mascarpone slechts drie dagen in de koelkast te bewaren. Wie mascarpone over heeft, kan het dus maar beter zo snel mogelijk verwerken. Wat denk je van deze heerlijke recepten?

Eenpanspasta met cherrytomaten

Eenpanspasta met cherrytomaten

Restjes van de Italiaanse roomkaas zijn heel geschikt om te verwerken in een pastasaus. Voeg bijvoorbeeld een lepeltje aan deze eenpanspasta toe om het geheel extra smeuïg en romig te maken.

Naar het recept
Risotto met coquilles en garnalen

Risotto met coquilles en garnalen

Risotto is natuurlijk het allerlekkerst als deze romig is. En dat lukt gemakkelijk met wat toevoeging van de Italiaanse kaas. Hierdoor hoop je altijd mascarpone over te hebben…

Naar het recept
Geroosterde druiven met gorgonzoladip en noten

Geroosterde druiven met gorgonzoladip en noten

Ook in een dip doen de restjes het goed. Samen met andere Italiaanse kazen zoals Gorgonzola maak jij een succesnummer voor op de borrelplank. Lekker met geroosterde druiven, brood en noten.

Naar het recept
'druiven met mascarpone

Druiven met mascarpone en munt

Met de juiste ingrediënten in huis maak je in een handomdraai een heerlijk toetje. Dit makkelijke dessert staat al binnen tien minuten op tafel.

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!