
Mascarpone
Lees verder na de advertentie
Mascarpone is een Italiaanse roomkaas uit de regio Lombardije. Deze kaas wordt gemaakt van room. Door de toevoeging van wijsteenzuur wordt het een dikke, romige en goed smeerbare kaas. Je kent het vast wel als de romige smaakmaker in tiramisu.
Mascarpone over?
Wie dit Italiaanse dessert weleens heeft gemaakt, weet dat zo’n bakje Italiaanse kaas nooit precies in het nagerecht past. Vaak houd je wat mascarpone over. Gooi deze romige kaas dan vooral niet weg want je kunt er nog heel veel lekkere recepten mee maken! Wij delen welke en vertellen je hoelang je mascarpone kunt bewaren.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Mascarpone bewaren
Mascarpone bewaar je altijd in de koelkast. Het maakt daarbij niet uit of de verpakking al open is of nog dicht. Heb je de roomkaas nog niet gebruikt? Kijk dan op de verpakking voor de uiterste houdbaarheidsdatum. Na opening is de kaas maar beperkt houdbaar. Het Voedingscentrum raadt aan om geopende mascarpone slechts drie dagen in de koelkast te bewaren. Wie mascarpone over heeft, kan het dus maar beter zo snel mogelijk verwerken. Wat denk je van deze heerlijke recepten?
Recepten met mascarpone:

Eenpanspasta met cherrytomaten
Restjes van de Italiaanse roomkaas zijn heel geschikt om te verwerken in een pastasaus. Voeg bijvoorbeeld een lepeltje aan deze eenpanspasta toe om het geheel extra smeuïg en romig te maken.

Risotto met coquilles en garnalen
Risotto is natuurlijk het allerlekkerst als deze romig is. En dat lukt gemakkelijk met wat toevoeging van de Italiaanse kaas. Hierdoor hoop je altijd mascarpone over te hebben…

Pastarolletjes met spinazie, mascarpone en pulled pork
Dat mascarpone goed tot zijn recht komt in hartige gerechten bewijst dit recept wel! De pastarolletjes staan zo op tafel. Dankzij de kaas is het gerecht lekker romig. Gecombineerd met de spinazie en pulled pork heb je een onweerstaanbare maaltijd!

Geroosterde druiven met gorgonzoladip en noten
Ook in een dip doen de restjes het goed. Samen met andere Italiaanse kazen zoals Gorgonzola maak jij een succesnummer voor op de borrelplank. Lekker met geroosterde druiven, brood en noten.

Druiven met mascarpone en munt
Met de juiste ingrediënten in huis maak je in een handomdraai een heerlijk toetje. Dit makkelijke dessert staat al binnen tien minuten op tafel.
Lees ook:
Onze tips

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken

11x verkoelende zomerse drankjes

Deze makkelijke mocktails maak je in een paar minuten

9x rabarber recepten: van taart tot compote

Wraps met kip: 9x heerlijke recepten

Deze moederdagcadeaus zijn zó lekker dat je ze bijna zelf wilt houden
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.