Bestel hier Het Grote Kerstnummer van Foodies

Oogverblindende kersttaarten

Bij kerst denk je al snel aan uitgebreide diners, chocoladekransjes en natuurlijk ook goede wijn. Wij gaan een stapje verder en duiken graag de keuken in om te bakken. Bijvoorbeeld met deze oogverblindende kersttaarten. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, de kersttaarten zijn niet alleen oogverblindend, ze zijn ook nog eens onweerstaanbaar lekker!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

TiraMonChou

Wat gebeurt er als je het populairste kersttoetje – tiramisu – combineert met de meest iconische verjaardagstaart? Dan krijg je deze feestelijke tiraMonChou!

> naar het recept: tiraMonChou

TiraMonChou

Champagnetaart

Er zijn maar weinig gelegenheden die zich zo goed lenen voor champagne dan de feestdagen. Trek dus maar een flesje open en maak deze sneeuwwitte taart met champagne-botercrème voor kerst of oudjaar. Serveer ‘m chique met ook nog eens een glaasje bubbels erbij. En dat overgebleven puntje? Die eet je gewoon de volgende dag bij je ontbijt – je champagneontbijt.

> naar het recept: champagnetaart

kersttaarten

Negroni-meringuetaart

Deze meringuetaart heeft een hint van de klassieke bitterzoete Italiaanse cocktail Negroni. Die cocktail kun je overigens prima bij deze heerlijke kersttaart schenken, dat maakt het dessert misschien wel nog feestelijker!

> naar het recept: negroni-meringuetaart

Negroni-meringuetaart

Truffeltaart met chocoladeschotsen

Niemand mag met kerst alleen zijn, dus gooi je charmes in de strijd en verover je vlam met deze onweerstaanbare truffeltaart. De chocoladetruffels en schotsen bovenop de taart geven hem een oogverblindende look. Puntje afsnijden, vorkje delen, armen in elkaar verstrengelen en samen van de taart proeven. Geloof ons, cupido en Robert ten Brink zijn er niks bij!

> naar het recept: truffeltaart met chocoladeschotsen

kersttaarten

Kersentaart met chocoladeglazuur

Deze taart is machtig – machtig lekker! De chocola combineert perfect met de zoete kersen. Omdat het niet het seizoen is van verse kersen, kun je ook prima kersen uit blik gebruiken. Schenk het chocoladeglazuur rijkelijk over de taart om dat mooie drip-effect te bereiken.

> naar het recept: kersentaart met chocoladeglazuur

kersttaarten

Charlottetaart met een strikje

Pluk een mooi kerstlintje uit de boom want deze taart verdient een strikje. Begin met het maken van de biscuitkoekjes waarmee je later de taart kunt bekleden. Besprenkel ze met champagne (oh yes) en druk ze voorzichtig tegen de mousse-taart aan. Maak in stijl af met wat frambozen.

> naar het recept: charlottetaart met een strikje

kersttaarten

Kersttaarten: schuimtaart met chocoladebiscuit

Deze blikvanger mag niet ontbreken in het lijstje met oogverblindende kersttaarten. Het chocoladebiscuit, het schuim, de bloemen en de granaatappel zorgen voor een spectaculair feest op tafel. De credits die je met deze taart krijgt raak je in 2023 niet meer kwijt.

> naar het recept: schuimtaart met chocoladebiscuit

schuimtaart

Lees ook: