Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
champagnetaart

Champagnetaart

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Wil je een pronkstuk op tafel? Voor een echt wauweffect op speciale gelegenheden maak je een spectaculaire taart. Hou er na het diner een gaatje voor vrij, snijd hem aan tijdens de koffie of snoep stiekem een puntje tijdens het ontbijt.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hete lucht: 180°C). Vet voor de taart 2 springvormen (20 cm Ø) in met boter en bestuif met bakmeel. Kluts de eieren. Klop 250 g boter met de suiker luchtig met de gardes van een handmixer. Voeg het vanille-extract toe. Voeg lepel voor lepel de geklutste eieren toe. Voeg voor de laatste 2 lepels 25 g bakmeel toe, zodat het mengsel niet schift.

  2. Zeef 250 g bakmeel met een snufj e zout en spatel het mengsel door het botermengsel. Klop de melk door het beslag.

  3. Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvormen. Bak in 30-35 minuten goudbruin in de oven. De cake moet in het midden veerkrachtig aanvoelen. Neem uit de oven en laat een beetje afkoelen in de vorm. Neem de cakes uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.

  4. Doe voor de botercrème de suiker en 4 el water in een kleine pan met dikke bodem. Verwarm het mengsel op laag vuur tot de suiker gesmolten is. Breng het mengsel aan de kook en verwarm tot 110°C (na ca. 15 minuten, gebruik evt. een suikerthermometer). Neem direct van het vuur.

  5. Klop intussen de eidooiers met een handmixer op middelhoge snelheid. Voeg al mixend de suikersiroop in een dunne straal toe, tot het mengsel dik en afgekoeld is. Klop geleidelijk de boter en de champagne erdoorheen.

  6. Snijd, als de cake ongelijkmatig gerezen is, eventueel de kapjes van de cakes. Strijk een royale hoeveelheid botercrème op 1 cake en plaats de andere erbovenop. Doe 4 el botercrème in de spuitzak. Strijk de overige botercrème op de boven- en zijkant van de taart. Strijk glad uit. Spuit met de spuitzak toefj es botercrème op de rand van de taart. Zet ca. 1 uur in de koelkast om op te stijven.

Per portie: 729 kcal | 63 g koolhydraten | 7 g eiwit | 50 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)