Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cakejes met witte chocolade, kokos en yuzu-kersenjam

Cakejes met witte chocolade, kokos en yuzu-kersenjam

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 20

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 170⁰C / hetelucht: 150⁰C). Vet een vierkante taartvorm van 25x25x7 cm in met boter en bekleed hem met bakpapier. Doe voor de cake de eieren, de suiker en de vanille in de kom van een staande mixer en klop op middelhoge snelheid 6-8 minuten, of tot het mengsel dik is. Zeef de bloem, de maizena en ½ tl zout boven een kom en spatel het voorzichtig door het eimengsel, gevolgd door de gesmolten boter, de azijn en 200 ml water dat net van de kook is. Schenk in de taartvorm en bak 30-35 minuten, of tot hij goudgeel is en terugveert als je erop drukt.

  2. Verhit voor het glazuur de poedersuiker, de melk en de karnemelk in een middelgrote pan op laag vuur terwijl je af en toe roert, tot de suiker is opgelost. Gebruik een keukenthermometer om te meten wanneer het mengsel is afgekoeld tot 40⁰C. Smelt de chocolade au bain-marie tot 40⁰C en klop hem beetje bij beetje door het melkmengsel tot een dikker geheel.

  3. Breng voor de ganache de room en de glucosestroop net aan de kook in een kleine pan. Doe de chocolade in een kom en schenk de room eroverheen. Maal de chocolade met een staafmixer glad. Voeg beetje bij beetje de boter toe en meng tussendoor met de staafmixer. Laat in de koelkast opstijven.

  4. Snijd de randjes van de cake eraf om ze egaal te maken en snijd de cake voorzichtig in 20 vierkantjes. Maak met een appelboor gaatjes in de bovenkant van elk vierkantje, tot ¾ in het cakeje. Verwarm het glazuur zachtjes tot het vloeibaar is en dompel de cakejes er helemaal in onder, zodat alle zijden bedekt zijn. Zet de cakejes op een rooster om ze te laten uitlekken. Rol de cakejes door de kokosrasp zodat ze rondom bedekt zijn. Meng de kersenjam met het yuzusap en doe een beetje yuzu-kersenjam in de gaatjes in de cakejes. Klop de ganache op tot je hem kunt spuiten, vul een spuitzak ermee en spuit een beetje ganache op elk gaatje om het af te sluiten. Bestrooi met de sprinkles of de bessen om te decoreren.

Per portie: 713 kcal | 79 g koolhydraten | 19 g eiwit | 35 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: The Little House Dorset, Asa Naiditch, Nicola Lamb, George en Geanina Ursache, Morny Bakehouse Foto’s: Mike English Styling: Max Robinson Foodstyling: Amy Stephenson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)