Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
sinaasappeltulband

Sinaasappeltulband

  • Uitdagend

  • ca. 3 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 3 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 125°C / hetelucht: 100°C). Breng 100 g suiker met 250 ml water aan de kook. Was de sinaasappels met heet water, wrijf ze droog en snijd ze in dunne schijfjes. Leg de schijfjes in een ovenschaal en schenk de siroop eroverheen. Konfijt de sinaasappelschijfjes ca. 2 uur in de oven tot ze glazig zijn. Schep daarbij regelmatig de siroop over de sinaasappelschijfjes.

  2. Vet de tulbandvorm in met boter en bedek de bodem en de buitenste rand met schijfjes gekonfijte sinaasappel. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Splits de eieren. Klop 150 g boter met 150 g suiker romig en meng er de Griekse yoghurt en de eidooiers doorheen. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het botermengsel. Zeef de bloem en het bakpoeder boven het botermengsel en meng erdoorheen. Schep het beslag in de tulbandvorm. Bak de tulband ca. 50 minuten in de oven.

  3. Breng het citroensap en het sinaasappelsap met 4 el suiker en 2 el water aan de kook. Neem de tulband uit de oven en laat hem ca. 10 minuten afkoelen. Stort hem op een rooster. Schenk 2⁄3 van de siroop over de warme tulband en laat hem verder afkoelen. Hak de pistachenoten grof. Bedruip de tulband vlak voor het serveren met extra siroop. Bestrooi met de pistachenoten.

Foto’s: Stephan van Raay Receptuur & foodstyling: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: Bitossi (bitossihome.prospecct.nl), Fonq (fonq.nl), Sissy Boy Homeland (sissy-boy.nl), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)