Sticky toffee pudding met appel
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Vet de ovenschaaltjes in met boter. Doe de dadels in een hittebestendige kom, schenk er 150 ml kokend water op en laat ca. 30 minuten wellen.
Doe intussen 50 g roomboter, de helft van de stroop, de vanille, 75 g basterdsuiker en de slagroom in een pan op middellaag vuur. Kook 4-5 minuten en roer tot de suiker is opgelost. Draai het vuur middelhoog, laat het mengsel ca. 3 minuten koken en klop er een snufje zout doorheen. Houd apart.
Klop de rest van de boter, de stroop en de suiker met de eieren door elkaar en spatel de bloem, de kaneel, de baksoda, ¼ tl zout, de dadels met vocht en de appels erdoorheen. Lepel het beslag in de ingevette schaaltjes en bak 25-30 minuten tot ze gerezen en stevig zijn. Laat ca. 5 minuten afkoelen.
Verwarm de toffeesaus op laag vuur tot hij warm is. Prik met de satéprikker meerdere gaatjes in de cakejes en schenk de warme saus eroverheen. Serveer met slagroom of vanille-ijs.