Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
10x de mooiste kerst desserts

Dit zijn de ultieme chocolade desserts voor kerst

Advertentie

In veel gevallen kunnen je gasten na de gevulde kalkoen met cranberrysaus al geen pap meer zeggen, maar als je verklapt welk toetje je op tafel zet houdt iedereen een gaatje over. Nu alleen nog even kiezen uit deze chocolade desserts voor kerst!

Chocolade dessert kerst

Wil je het kerstdiner dit jaar écht goed afsluiten? Dan mag een prachtig kerstdessert niet ontbreken. Of je nu gaat voor een combinatie met ijs of vijgen: met deze recepten voor de ultieme chocolade desserts voor kerst wordt het hoe dan ook een spetterende afsluiter!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

De ultieme chocolade kerstdessert recepten:

Cover voor

Chocolade-tahinpudding met gezouten room

Geniet van de ultieme luxe met deze chocolade-tahinpudding, perfect in balans door de zijdezachte textuur van de tahin en de verrukkelijke smaak van gezouten room. Een decadent dessert dat zowel verrassend als heerlijk feestelijk is, en de ideale afsluiting van je kerstdiner.

Naar het recept
bessen met chocolade witte chocoladesaus

Koude bessen met warme witte chocoladesaus

Lekker hoeft niet ingewikkeld te zijn. Kijk maar naar deze koude bessen met wittechocoladesaus. Het bevroren fruit smelt in de warme chocolade – en daarna ook op je tong. Een soort chocoladefondue, maar dan the easy way.

Naar het recept
yoghurtcake

Yoghurtcake met ganache en cacao

Yoghurtcake; dat klinkt gezond hè? Is ‘ie niet. Maar wat maakt het uit, het is Kerst. Vrede op aarde én een tevreden buikje. Maak de taart af met een flinke laag cacaopoeder en grof zeezout.

Naar het recept
10x de mooiste kerst desserts

Kiwibombes

Dit is wel een favorietje van de redactie hoor: dat donkere van de pure chocolade steekt zo lekker af bij het groene van de kiwi. Geloof je het als ik je vertel dat het maken van deze fantastische bombes je maar 30 minuten kost? Wat houdt je nog tegen?

Naar het recept
recept Malteser-chocoladecheesecake

Malteser-chocoladecheesecake

Misschien verstandig om je gasten bij het voorgerecht al te vertellen wat het toetje is, want machtig is een understatement als je het over deze kersttaart hebt. Maar lekker, dat is ‘ie absoluut! De combinatie van de gemberkoekjes met de bananen, de chocolade en de karamel is hemels.

Naar het recept
bakken met gember: butterscotch banoffee

Butterscotch-banoffeetaart

Hadden we je al bij Malteser? Voor iedereen die in een chocolade-partybox altijd voor het grootste chocolaatje in het rode wikkeltje gaat, is deze karamel-crunchy-ijstaart.

Naar het recept
chocolademousse wereld chocolade dag

Chocolademousse met custard

Natuurlijk mag een good old chocolademousse in dit rijtje niet ontbreken. Maar naast dat is deze mousse alles behalve standaard: de espresso en de custard maken ‘m romiger en smaakvoller dan iedere andere chocolademousse.

Naar het recept
eetbare kerstcadeautjes: truffels

Chocoladetruffels

Geen zin in een compleet chocolade kerst dessert? Maak deze chocoladetruffels voor bij de koffie. Makkelijk van tevoren te maken en in de koelkast te bewaren, dus geen stress op de kerstdag zelf.

Naar het recept
Foodies favoriete chocolade kerstdessert
Cover voor Chocolade-tahinpudding met gezouten room

Chocolade-tahinpudding met gezouten room

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 2 eidooiers
  • 4 el fijne kristalsuiker
  • 2 el maizena
  • 2 el cacao
  • 450 ml plantaardige melk
  • 50 g melkchocolade (fijngehakt)
  • 50 g pure chocolade (fijngehakt)
  • 70 g tahin (sesampasta)
  • zout
  • 150 ml slagroom
  • 1 sesamreep (bijv. van het merk Zonnatura, optioneel)

Bereiding

  1. Klop de eidooiers, de suiker, de maizena, het cacaopoeder en 200 ml melk in een kom egaal. Verwarm de rest van de melk in een steelpan tot het stoomt. Schenk het langzaam in een dun straaltje al kloppend bij het eimengsel. De melk mag niet te heet zijn, dan stollen de eieren.

  2. Schenk alles terug in de pan, zet op laag vuur en laat al roerend 3-5 minuten indikken. Neem de pan van het vuur en roer de fijngehakte chocolades erdoorheen tot ze gesmolten zijn. Roer de tahin en een snufje zout erdoorheen. Verdeel de custard over glazen en zet in de koelkast.

  3. Klop de slagroom met een snuf zout tot zachte pieken. Serveer de pudding met een toefje gezouten room en wat verkruimelde sesamreep.

Receptuur: Ajda Mehmet Fotografie: Willem van Santen Styling: Susi Gastro Studio

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!