Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
10x de mooiste kerst desserts

10x de mooiste kerst desserts

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

In veel gevallen kunnen je gasten na de gevulde kalkoen met cranberrysaus al geen pap meer zeggen, maar als je verklapt welk toetje je op tafel zet houdt iedereen een gaatje over. Nu alleen nog even kiezen voor welke spetterende afsluiter je gaat!

10 recepten voor de mooiste kerst desserts

Wil je het kerstdiner dit jaar écht goed afsluiten? Dan mag een prachtig kerst dessert niet ontbreken. Of je nu gaat voor chocolade, ijs of vijgen: met deze nagerechten wordt het hoe dan ook een heerlijke kerst.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten, verhalen & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Cakerol met matcha

Om in de kleur van kerst te blijven: maak een groene cakerol met matcha. Matcha is Japans groenetheepoeder en wordt gebruikt om (duh) thee van te zetten, maar ook om mee te bakken. De smaak? Een beetje bitter. Maar geen paniek: de witte chocolade brengt dat mooi in balans.

> naar het recept: cakerol met matcha

matcha

2. Koude bessen met warme chocoladesaus

Lekker hoeft niet ingewikkeld te zijn. Kijk maar naar deze koude bessen met wittechocoladesaus. Het bevroren fruit smelt in de warme chocolade – en daarna ook op je tong. Een soort chocoladefondue, maar dan the easy way.

> naar het recept: koude bessen met warme chocoladesaus

bessen met chocolade witte chocoladesaus

3. Yoghurtcake met ganache en cacao

Yoghurtcake; dat klinkt gezond hè? Is ‘ie niet. Maar wat maakt het uit, het is Kerst. Vrede op aarde én een tevreden buikje. Maak de taart af met een flinke laag cacaopoeder en grof zeezout.

> naar het recept: yoghurtcake met ganache en cacao

yoghurtcake

4. Pavlova met gegrilde perzik en mascarponeroom

Slaat de stress je al om het hart? Niet nodig! Met ons recept lukt je pavlova altijd. En weet je, omdat je gasten wéten hoe lastig het maken van pavlova is, gooi je extra hoge ogen!

> naar het recept: pavlova met gegrilde perzik en mascarponeroom

pavlova

5. Kiwibombes met pure chocolade

Dit is wel een favorietje van de redactie hoor: dat donkere van de pure chocolade steekt zo lekker af bij het groene van de kiwi. Geloof je het als ik je vertel dat het maken van deze fantastische bombes je maar 30 minuten kost? Wat houdt je nog tegen?

> naar het recept: kiwibombes met pure chocolade

kiwibombes

6. Butterscotch-banoffeetaart

Misschien verstandig om je gasten bij het voorgerecht al te vertellen wat het toetje is, want machtig is een understatement als je het over deze kersttaart hebt. Maar lekker, dat is ‘ie absoluut! De combinatie van de gemberkoekjes met de bananen, de chocolade en de karamel is hemels.

> naar het recept: butterscotch-banoffeetaart

butterscotch banoffee

7. Vijgen in kaneel-portsiroop met crème-fraiche-ijs

Voor de niet-standaard zoetekauw die niet kwijlt bij het zien van chocolade: probeer deze vijgen in kaneelsiroop eens. Veel volle smaken op je bord (want kaneel en port), maar ook frisheid!

> naar het recept: vijgen in kaneel-portsiroop met crème-fraiche-ijs

kaneelportsiroop

8. Malteser-ijstaart

Hadden we je al bij Malteser? Voor iedereen die in een chocolade-partybox altijd voor het grootste chocolaatje in het rode wikkeltje gaat, is deze karamel-crunchy-ijstaart.

> naar het recept: Malteser-ijstaart

malteser taart

9. Chocolademousse met custard

Natuurlijk mag een good old chocolademousse in dit rijtje van 10x de mooiste kerst desserts niet ontbreken. Maar naast dat is deze mousse alles behalve standaard: de espresso en de custard maken ‘m romiger en smaakvoller dan iedere andere chocolademousse.

> naar het recept: chocolademousse met custard

chocolademousse

10. Zelfgemaakte chocoladetruffels

Geen zin in een compleet toetje? Maak deze chocoladetruffels voor bij de koffie. Makkelijk van tevoren te maken en in de koelkast te bewaren, dus geen stress op de kerstdag zelf.

> naar het recept: zelfgemaakte chocoladetruffels

valentijnsgerechten

Nog meer inspiratie nodig voor je kerstdiner?

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!