Cakerol met matcha
Om in de kleur van kerst te blijven: maak een groene cakerol met matcha. Matcha is Japans groenetheepoeder en wordt gebruikt om (duh) thee van te zetten, maar ook om mee te bakken. De smaak? Een beetje bitter. Maar geen paniek: de witte chocolade brengt dat mooi in balans.
Koude bessen met warme chocoladesaus
Lekker hoeft niet ingewikkeld te zijn. Kijk maar naar deze koude bessen met wittechocoladesaus. Het bevroren fruit smelt in de warme chocolade – en daarna ook op je tong. Een soort chocoladefondue, maar dan the easy way.
Yoghurtcake met ganache en cacao
Yoghurtcake; dat klinkt gezond hè? Is ‘ie niet. Maar wat maakt het uit, het is Kerst. Vrede op aarde én een tevreden buikje. Maak de taart af met een flinke laag cacaopoeder en grof zeezout.
Pavlova met gegrilde perzik en mascarponeroom
Slaat de stress je al om het hart? Niet nodig! Met ons recept lukt je pavlova altijd. En weet je, omdat je gasten wéten hoe lastig het maken van pavlova is, gooi je extra hoge ogen!
Kiwibombes met pure chocolade
Dit is wel een favorietje van de redactie hoor: dat donkere van de pure chocolade steekt zo lekker af bij het groene van de kiwi. Geloof je het als ik je vertel dat het maken van deze fantastische bombes je maar 30 minuten kost? Wat houdt je nog tegen?
Butterscotch-banoffeetaart
Misschien verstandig om je gasten bij het voorgerecht al te vertellen wat het toetje is, want machtig is een understatement als je het over deze taart hebt. Maar lekker, dat is ‘ie absoluut! De combinatie van de gemberkoekjes met de bananen, de chocolade en de karamel is hemels.
Vijgen in kaneel-portsiroop met crème-fraiche-ijs
Voor de niet-standaard zoetekauw die niet kwijlt bij het zien van chocolade: probeer deze vijgen in kaneelsiroop eens. Veel volle smaken op je bord (want kaneel en port), maar ook frisheid!
Malteser-ijstaart
Hadden we je al bij Malteser? Voor iedereen die in een chocolade-partybox altijd voor het grootste chocolaatje in het rode wikkeltje gaat, is deze karamel-crunchy-ijstaart.
Chocolademousse met custard
Natuurlijk mag een good old chocolademousse in dit rijtje van 10x de mooiste kerst desserts niet ontbreken. Maar naast dat is deze mousse alles behalve standaard: de espresso en de custard maken ‘m romiger en smaakvoller dan iedere andere chocolademousse.
Zelfgemaakte chocoladetruffels
Geen zin in een compleet toetje? Maak deze chocoladetruffels voor bij de koffie. Makkelijk van tevoren te maken en in de koelkast te bewaren, dus geen stress op de kerstdag zelf.
Nog meer inspiratie nodig voor je kerstdiner?