Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
recept Malteser-chocoladecheesecake

Malteser-chocoladecheesecake

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
12

de vulling

De bodem

Benodigdheden

  • bakpapier
  • vershoudfolie
Cheesecake, we raken er niet op uitgekeken! Deze versie met melkchocolade en knapperige Maltesers kan zomaar je nieuwe favoriet worden.

Bereiding

  1. Bekleed de bodem en de randen van een diepe springvorm (20 cm Ø) met bakpapier. Gebruik een beetje gesmolten boter om het bakpapier beter te laten kleven.

  2. Vermaal voor de bodem de koekjes in een keukenmachine of met een deegroller tot fijne kruimels. Voeg de helft van de Maltesers toe en vermaal alles kort verder. Roer 100 g gesmolten boter erdoorheen. Schep het koekjesmengsel in de vorm en druk rondom goed aan. Zet de vorm ca. 20 minuten in de koelkast. Haal de roomkaas uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

  3. Roer voor de vulling de roomkaas in een grote kom los. Smelt de chocolade au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water). Haal de kom van de pan en laat de chocolade 2-3 minuten afkoelen. Klop de gesmolten chocolade en de roomkaas met de gardes van een elektrische mixer helemaal glad. Klop het vanille-extract en de poedersuiker erdoorheen.

  4. Voeg druppelsgewijs de slagroom toe aan de kom en klop verder tot er een gladde, dikke crème ontstaat. Spatel ¾ van de crème over de koekjesbodem en strijk glad. Schep de overige crème erop en verdeel met een spatel golvend over de hele bovenkant. Dek de taart af met vershoudfolie en zet 1 nacht in de koelkast om op te stijven. Leg ook de overige Maltesers in de koelkast.

  5. Verwijder de springvormring en het bakpapier en zet de cheesecake voorzichtig op een taartplateau. Hak de gekoelde Maltesers grof met een groot mes, maar laat daarbij een paar balletjes heel. Verdeel de Maltesers over de bovenkant van de cheesecake en snijd de taart in stukken.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto: Ant Duncan Styling: Agathe Gits Foodstyling: Libby Silbermann

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 / 5.0 (15 stemmen)