Lees verder onder de advertentie
Malteser-chocoladecheesecake
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Bekleed de bodem en de randen van een diepe springvorm (20 cm Ø) met bakpapier. Gebruik een beetje gesmolten boter om het bakpapier beter te laten kleven.
Vermaal voor de bodem de koekjes in een keukenmachine of met een deegroller tot fijne kruimels. Voeg de helft van de Maltesers toe en vermaal alles kort verder. Roer 100 g gesmolten boter erdoorheen. Schep het koekjesmengsel in de vorm en druk rondom goed aan. Zet de vorm ca. 20 minuten in de koelkast. Haal de roomkaas uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Roer voor de vulling de roomkaas in een grote kom los. Smelt de chocolade au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water). Haal de kom van de pan en laat de chocolade 2-3 minuten afkoelen. Klop de gesmolten chocolade en de roomkaas met de gardes van een elektrische mixer helemaal glad. Klop het vanille-extract en de poedersuiker erdoorheen.
Voeg druppelsgewijs de slagroom toe aan de kom en klop verder tot er een gladde, dikke crème ontstaat. Spatel ¾ van de crème over de koekjesbodem en strijk glad. Schep de overige crème erop en verdeel met een spatel golvend over de hele bovenkant. Dek de taart af met vershoudfolie en zet 1 nacht in de koelkast om op te stijven. Leg ook de overige Maltesers in de koelkast.
Verwijder de springvormring en het bakpapier en zet de cheesecake voorzichtig op een taartplateau. Hak de gekoelde Maltesers grof met een groot mes, maar laat daarbij een paar balletjes heel. Verdeel de Maltesers over de bovenkant van de cheesecake en snijd de taart in stukken.
Lees verder onder de advertentie