Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
eetbare kerstcadeautjes: truffels

Chocoladetruffels

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Voor ca. 25 stuks

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain-marie (in een kom boven een pan met kokend water). Neem van de pan en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zorg dat de chocolade niet stolt. Klop de boter met de poedersuiker en een snuf zout met een elektrische mixer wit en romig. Voeg al kloppend de chocolade toe. Schep het mengsel in de spuitzak.

  2. Bekleed een groot bord met vershoudfolie. Maak lange banen van de ganache op het folie. Zet het geheel in de koelkast om op te stijven.

  3. Snijd de banen afgekoelde ganache in gelijke stukken en wentel ze in cacaopoeder. Bewaar de truffels in een afgesloten trommel in de koelkast.

Receptuur & fotografie: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)