
Chocolade-tahinpudding met gezouten room
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Klop de eidooiers, de suiker, de maizena, het cacaopoeder en 200 ml melk in een kom egaal. Verwarm de rest van de melk in een steelpan tot het stoomt. Schenk het langzaam in een dun straaltje al kloppend bij het eimengsel. De melk mag niet te heet zijn, dan stollen de eieren.
Schenk alles terug in de pan, zet op laag vuur en laat al roerend 3-5 minuten indikken. Neem de pan van het vuur en roer de fijngehakte chocolades erdoorheen tot ze gesmolten zijn. Roer de tahin en een snufje zout erdoorheen. Verdeel de custard over glazen en zet in de koelkast.
Klop de slagroom met een snuf zout tot zachte pieken. Serveer de pudding met een toefje gezouten room en wat verkruimelde sesamreep.