Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Chocolade-tahinpudding met gezouten room

Chocolade-tahinpudding met gezouten room

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop de eidooiers, de suiker, de maizena, het cacaopoeder en 200 ml melk in een kom egaal. Verwarm de rest van de melk in een steelpan tot het stoomt. Schenk het langzaam in een dun straaltje al kloppend bij het eimengsel. De melk mag niet te heet zijn, dan stollen de eieren.

  2. Schenk alles terug in de pan, zet op laag vuur en laat al roerend 3-5 minuten indikken. Neem de pan van het vuur en roer de fijngehakte chocolades erdoorheen tot ze gesmolten zijn. Roer de tahin en een snufje zout erdoorheen. Verdeel de custard over glazen en zet in de koelkast.

  3. Klop de slagroom met een snuf zout tot zachte pieken. Serveer de pudding met een toefje gezouten room en wat verkruimelde sesamreep.

Per portie: 575 kcal | 44 g koolhydraten | 10 g eiwit | 39 g vet

Receptuur: Ajda Mehmet Fotografie: Willem van Santen Styling: Susi Gastro Studio

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)