Chocolademousse met custard
Gemiddeld
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Doe de espresso, de custard en de chocolade in een pan en verwarm al roerend op laag vuur. Neem wanneer de chocolade gesmolten is de pan van het vuur. Doe het mengsel in een kom en laat afkoelen.
Klop de eiwitten in een kom tot stijve pieken. Voeg een snufj e zout en de suiker toe en klop nog ca. 1 minuut stijf.
Roer 1/3 van het eiwitschuim door het custardmengsel. Schep het overige eiwitschuim voorzichtig met een lepel door het mengsel zodat het luchtig blijft.
Verdeel het mengsel over 4-6 ramekins. Schud voorzichtig het oppervlak van de mousse glad. Zet ca. 4 uur tot een nacht in de koelkast. Serveer bestrooid met cacaopoeder.