Bereiding

  1. Doe de espresso, de custard en de chocolade in een pan en verwarm al roerend op laag vuur. Neem wanneer de chocolade gesmolten is de pan van het vuur. Doe het mengsel in een kom en laat afkoelen.
  2. Klop de eiwitten in een kom tot stijve pieken. Voeg een snufj e zout en de suiker toe en klop nog ca. 1 minuut stijf.
  3. Roer 1/3 van het eiwitschuim door het custardmengsel. Schep het overige eiwitschuim voorzichtig met een lepel door het mengsel zodat het luchtig blijft.
  4. Verdeel het mengsel over 4-6 ramekins. Schud voorzichtig het oppervlak van de mousse glad. Zet ca. 4 uur tot een nacht in de koelkast. Serveer bestrooid met cacaopoeder.

Per portie: ca. 215 kcal
5 g eiwit | 12 g vet | 20 g koolhydraten

Hoe maak je de custard?

Voor ca. 300 g:

Snijd ½ vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Verwarm 250 ml melk met het vanillemerg in een pan en laat ca. 10 minuten op laag vuur trekken. Roer 3 eidooiers met 50 g suiker glad. Meng er 1 el bloem en een snuf zout Doorheen. Schenk de warme melk al roerend bij het dooiermengsel. Schenk het geheel terug in de pan en verwarm al roerend op laag vuur tot de custard dik wordt. Laat afkoelen.

Bron: Olive Magazine