Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
chocolademousse wereld chocolade dag

Chocolademousse met custard

  • Gemiddeld

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 5

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de espresso, de custard en de chocolade in een pan en verwarm al roerend op laag vuur. Neem wanneer de chocolade gesmolten is de pan van het vuur. Doe het mengsel in een kom en laat afkoelen.

  2. Klop de eiwitten in een kom tot stijve pieken. Voeg een snufj e zout en de suiker toe en klop nog ca. 1 minuut stijf.

  3. Roer 1/3 van het eiwitschuim door het custardmengsel. Schep het overige eiwitschuim voorzichtig met een lepel door het mengsel zodat het luchtig blijft.

  4. Verdeel het mengsel over 4-6 ramekins. Schud voorzichtig het oppervlak van de mousse glad. Zet ca. 4 uur tot een nacht in de koelkast. Serveer bestrooid met cacaopoeder.

Per portie: 215 kcal | 20 g koolhydraten | 5 g eiwit | 12 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)