Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
10x de mooiste kerst desserts

Kiwibombes

  • Uitdagend

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Halveer de kiwi’s, schep er met een lepel het vruchtvlees uit en pureer het vruchtvlees in de keukenmachine. Voeg de geraspte schil en het sap van de limoen toe. Pureer opnieuw en voeg terwijl de keukenmachine aanstaat het eiwit toe. Pureer tot het mengsel iets opkomt en luchtiger wordt. Schenk het mengsel in een bakje en laat het opstijven in de diepvries. Roer het mengsel terwijl het opvriest nog 1 of 2 keer door.

  2. Laat het vanille-ijs een beetje zacht worden. Verdeel de helft van het kiwimengsel over  4 kunststof of metalen puddingvormpjes. (Bedek metalen vormpjes eerst met vershoudfolie.) Verdeel de helft van het ijs over de vormpjes en druk het aan tot een laagje. Maak nog een laagje met de overige kiwi en nog een laagje met het overige ijs. Zet een nacht in de diepvries zodat het ijs opstijft.

  3. Smelt de chocolade au bain-marie (in een kom boven een pan water op het vuur) tot hij vloeibaar is, maar niet te heet. Neem de bombes uit de diepvries en wrik ze los door een vork in de bodem te prikken en voorzichtig te draaien. Dip een bombe heel kort in de chocolade, zet hem rechtop op een bordje en zet in de diepvries terwijl je de volgende maakt. Verwarm daarbij indien nodig de chocolade opnieuw. Neem de bombes ca. 5 minuten voor het serveren uit de diepvries.

© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto’s: Philip Webb Styling: Polly Webb-Wilson, Olivia Wardle Foodstyling: Jennifer Joyce, Sal Henley Illustraties: Jitske Wedman

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)