Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Zoete afsluiter: millefeuille met chocolade en hazelnoten

Millefeuille met chocolade en hazelnoten

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Voor de ganache

Een echte showstopper die je gemakkelijk kunt voorbereiden. Maak de ganache en de bladerdeegcirkels 1-2 dagen vooraf. Zo zet je de millefeuille op de dag zelf in 10 minuten op tafel.

Bereiding

  1. Doe voor de ganache de hazelnootmelk en 150 ml slagroom in een pan en breng aan de kook. Doe de pure chocolade en de chocopasta in een hittebestendige kom en giet er het hete melkmengsel overheen. Laat 2 minuten staan en roer alles door elkaar tot de chocolade gesmolten is en er een mooie, glanzende ganache is ontstaan. Dek de kom af, laat afkoelen tot kamer temperatuur en laat de ganache opstijven in de koelkast. Je kunt de ganache tot 2 dagen van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Rol het bladerdeeg uit en snijd er drie cirkels (20 cm Ø) uit. Bewaar het deeg dat je overhoudt in de koelkast en gebruik het voor een ander recept.

  3. Leg de drie deegcirkels op 2-3 met bakpapier beklede bakplaten. Bestuif iedere deegcirkel met een beetje poedersuiker, bedek met bakpapier en leg een andere bakplaat of ovenschaal erop zodat het deeg geen kans krijgt om op te bollen tijdens het bakken. Heb je niet genoeg bakplaten? Bewaar dan de deegcirkels tot gebruik in de koelkast. Zet de bakplaten in de oven en bak de deegcirkels in 15-20 minuten goudbruin en knapperig. Laat de deegcirkels afkoelen op een rooster. Je kunt de deegcirkels tot 2 dagen van tevoren bakken en in een luchtdichte doos of trommel bewaren tot gebruik.

  4. Klop voor de ganache de overige 200 ml slagroom tot zachte pieken en spatel hem door de ganache. Klop de ganache 1 minuut tot een dikke crème. Vul de spuitzak met de ganache.

  5. Klop 200 ml slagroom in een andere kom met 2 el poedersuiker en evt. de Frangelico tot zachte pieken. Leg een deegcirkel op een taartplateau en spuit er de helft van de ganache op. Leg hier een tweede deegcirkel op en spuit er de rest van de ganache op. Leg hier de laatste deegcirkel op en lepel er de opgeklopte slagroom over.

  6. Verwarm de chocopasta 30 seconden in de magnetron of in een kleine pan zodat hij een beetje smelt en druppel hem over de slagroom. Schaaf met een scherp mesje krullen van de chocolade. Maak de millefeuille af met de chocoladekrullen en de hazelnoten.

Per portie: 910 kcal | 47 g koolhydraten | 9 g eiwit | 74 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Cassie Best, Adam Bush & Liberty Mendez Foto’s: Ant Duncan Styling: Alexander Breeze Foodstyling: Ella Tarn Illustraties: George Bletsis

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)