Baba ganoush met geroosterde kikkererwten en gemarineerde courgette
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd voor de baba ganoush de gepofte aubergines doormidden en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Hak het vruchtvlees met een mes fijn of doe het in een foodprocessor voor een nog gladdere baba ganoush. Meng de overige ingrediënten voor de baba ganoush erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
Was voor de gemarineerde courgette de courgette en snijd hem in dunne schijfjes of linten. Bestrooi met wat zout en laat ca. 10 minuten staan. Besprenkel met de citroensap en de olijfolie en meng de gehakte peterselie erdoorheen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Spreid voor de geroosterde kikkererwten de kikkererwten uit op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Meng het paprikapoeder, de cayennepeper en wat zout goed erdoorheen. Rooster de kikkererwten ca. 20 minuten in de oven, tot ze knapperig zijn. Verdeel de baba ganoush over een schaal. Besprenkel met wat olijfolie en leg de courgette er aan de rand bij. Neem de kikkererwten uit de oven en verdeel ze over de baba ganoush. Meng de za’atar met het geroosterde sesamzaad en strooi over de baba ganoush. Geef er knapperig platbrood bij.