Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Baba ganoush met geroosterde kikkererwten

Baba ganoush met geroosterde kikkererwten en gemarineerde courgette

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de baba ganoush

Voor de gemarineerde courgette

Voor de geroosterde kikkererwten

Baba ganoush is – net als hummus – een populaire dipsaus in de landen van het Midden-Oosten. Maak het nu zelf voor bij de borrel!

Bereiding

  1. Snijd voor de baba ganoush de gepofte aubergines doormidden en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Hak het vruchtvlees met een mes fijn of doe het in een foodprocessor voor een nog gladdere baba ganoush. Meng de overige ingrediënten voor de baba ganoush erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.

  2. Was voor de gemarineerde courgette de courgette en snijd hem in dunne schijfjes of linten. Bestrooi met wat zout en laat ca. 10 minuten staan. Besprenkel met de citroensap en de olijfolie en meng de gehakte peterselie erdoorheen.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Spreid voor de geroosterde kikkererwten de kikkererwten uit op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Meng het paprikapoeder, de cayennepeper en wat zout goed erdoorheen. Rooster de kikkererwten ca. 20 minuten in de oven, tot ze knapperig zijn. Verdeel de baba ganoush over een schaal. Besprenkel met wat olijfolie en leg de courgette er aan de rand bij. Neem de kikkererwten uit de oven en verdeel ze over de baba ganoush. Meng de za’atar met het geroosterde sesamzaad en strooi over de baba ganoush. Geef er knapperig platbrood bij.

Per portie: 494 kcal | 34 g koolhydraten | 15 g eiwit | 30 g vet

Foto’s en receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)