Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Penne alla norma

Handig overzicht: hoeveel gram pasta per persoon?

Advertentie

Ga je spaghetti of macaroni koken en vind je het lastig inschatten hoeveel gram pasta per persoon je moet rekenen? Bekijk dan snel ons handige overzicht. Zo heb je altijd de juiste hoeveelheid en heb je nooit meer pasta over!

Hoeveel gram ongekookte pasta per persoon?

Wil jij een pan pasta op tafel zetten? Dan is 75-125 gram ongekookte pasta per persoon een mooie maatstaaf om aan te houden. Uiteraard is dit verschillende per persoon. Bij grote eters kun je uitgaan van 100-125 gram. Voor kinderen, kleine eters of Italiaanse voorgerechten kun je rekenen op maximaal 75 gram pasta per persoon.

Deze hoeveelheid geldt voor alle ongekookte en gedroogde pastasoorten. Of je nu wilt weten hoeveel spaghetti per persoon of macaroni per persoon: de pastasoorten vragen allemaal om dezelfde hoeveelheid. Hetzelfde gaat om voor penne, bucatini of fusilli.

De lekkerste pastarecepten, en nog veel meer, elke week gratis in je mailbox? Schrijf je in:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Pasta per persoon

De enige uitzondering op de regel zijn gnocchi en lasagne. Deze pastasoorten vragen niet alleen om een andere bereidingswijze maar daarmee ook een andere hoeveelheid pasta per persoon.

Een lasagne is namelijk rijkelijk gevuld met tomatensaus, bechamelsaus, groenten en (vegetarisch) gehakt. Door deze royale vulling hoef je wat minder pasta te gebruiken dan bij andere hoofdgerechten met pasta. Reken daarom bij lasagne op slechts 75 gram pasta per persoon.

Bij gnocchi worden er aardappelen aan het deeg toegevoegd. Hierdoor is deze pastasoort een stuk vullender. Bij het maken van gnocchi recepten kun je daarom rekenen op 100 tot 125 gram pasta per persoon.

Pasta recepten

Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan snel ons weekmenu of deze heerlijke pasta recepten:

Gnocchi sardi met basilicumpesto en erwtjes

Gnocchi sardi met basilicumpesto en erwtjes

We beginnen direct met één van onze favoriete recepten met doperwten: gnocchi sardi. Heb je ‘m nog niet geprobeerd? Dan is dit absoluut het moment, duik maar snel de keuken in!

Naar het recept
Bucatini met paddenstoelen en worst

Bucatini met paddenstoelen en worst

Ook deze bucatini behoort tot één van onze favorieten, probeer het recept maar eens uit.

Naar het recept
Penne alla norma

Penne alla norma

Een echte klassieker, boordevol smaak én groenten – dankzij de aubergine. Een heerlijke vegetarische pasta, die ook nog eens zo op tafel staat!

Naar het recept

Overgebleven gekookte pasta

Heb je het toch wat te ruim ingeschat en na het avondeten wat pasta over? In het onderstaande artikel laten we zien wat voor lekkers je er nog allemaal mee kunt maken:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!