
Bechamelsaus maken
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Doe de melk met het laurierblad, de steeltjes peterselie (optioneel) en de peperkorrels in een steelpan en breng op laag tot middelhoog vuur tegen de kook aan. Zeef de melk in een kan. Spoel de steelpan uit en smelt er op laag vuur de boter in.
Roer met een houten lepel de bloem door de boter en bak ca. 1 minuut. Laat de boter en bloem niet bruin kleuren. Neem de pan van het vuur en voeg in 3 delen de melk toe. Roer na elk deel het mengsel glad.
Zet de pan terug op het vuur en breng de saus al roerend op laag vuur aan de kook. Blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
Laat de saus wanneer hij is ingedikt nog ca. 5 minuten sudderen op laag vuur onder af en toe roeren tot hij mooi zijdezacht is.
Breng de saus op smaak met zout en witte peper (of zwarte peper als je spikkeltjes in de saus niet erg vindt). Mochten er toch nog klontjes inzitten, wrijf de bechamelsausĀ dan door een zeef.