Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
bechamelsaus

Bechamelsaus maken

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Per portie van 750 ml
1

Ingrediënten

De moedersaus uit de klassieke keuken is onmisbaar in lasagne en heerlijk voor gratins. Je kunt zelf bechamelsaus maken op basis van boter, bloem en melk. Met ons bechamelsaus recept heb je het al in een halfuurtje gemaakt. Ideaal, want je eigen bechamelsaus is toch veel lekkerder dan uit dat pakje!

Bereiding

  1. Doe de melk met het laurierblad, de steeltjes peterselie (optioneel) en de peperkorrels in een steelpan en breng op laag tot middelhoog vuur tegen de kook aan. Zeef de melk in een kan. Spoel de steelpan uit en smelt er op laag vuur de boter in.

  2. Roer met een houten lepel de bloem door de boter en bak ca. 1 minuut. Laat de boter en bloem niet bruin kleuren. Neem de pan van het vuur en voeg in 3 delen de melk toe. Roer na elk deel het mengsel glad.

  3. Zet de pan terug op het vuur en breng de saus al roerend op laag vuur aan de kook. Blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan.

  4. Laat de saus wanneer hij is ingedikt nog ca. 5 minuten sudderen op laag vuur onder af en toe roeren tot hij mooi zijdezacht is.

  5. Breng de saus op smaak met zout en witte peper (of zwarte peper als je spikkeltjes in de saus niet erg vindt). Mochten er toch nog klontjes inzitten, wrijf de bechamelsaus dan door een zeef.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)