Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
lasagna

Lasagne

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Een echte Italiaanse lasagne, maar dan helemaal zelf gemaakt. Een authentieke lasagne zoals La Mamma is misschien een te hoog doel, maar knapperig gesmolten kaas, smaakvolle lasagnavellen en een vleugje oregano maken jouw lasagne tot een echt Italiaans hoogstandje. En die bechamelsaus? Ja, die maken we ook zelf met dit recept voor lasagne!

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de courgette en de paprika’s. Snijd de courgette en de paprika’s in blokjes. Was de oregano, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak daarin het gehakt rul. Voeg de ui, de knoflook en het venkelzaad toe en fruit ca. 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak ca. 2 minuten.

  2. Voeg de courgette, de paprika, de oregano en de gezeefde tomaten toe aan het gehakt. Laat het geheel ca. 15 minuten rustig garen. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Smelt de boter in een pannetje en roer er de bloem doorheen. Verhit de roux tot hij als een bal loslaat van de pan. Neem van het vuur en laat ca. 2 minuten afkoelen. Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe zodat een gladde saus ontstaat. Breng de saus al roerend aan de kook zodat hij bindt. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hete lucht: 175°C / gas: stand 3). Rasp de parmezaan. Maak in een ingevette ovenschaal laagjes van het gehaktmengsel, de lasagnavellen, de bechamelsaus en de kaas. Herhaal tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laag bechamelsaus en kaas. Bak het geheel 35-40 minuten in de oven.

Foto: Foodies

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (28 stemmen)