Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Recepten met aubergine: auberginelasagne met ricotta

Lasagne opnieuw opwarmen: zo doe je dat

Advertentie

Wil je een restje lasagne opnieuw opwarmen? Wij vertellen je alles over lasagne opwarmen in de oven of in de magnetron. Ook vertellen we wat je moet doen om bevroren lasagne op te warmen. En natuurlijk delen we ook de lekkerste recepten van ons favoriete Italiaanse ovengerecht, voor als je geen restjes meer over hebt.

Lasagne opwarmen

Van lasagne maak je vaak een grote schaal vol. Grote kans dat er een restje overblijft, alhoewel, tenzij je heel veel trek hebt. Gelukkig kun je dit, net als veel ander eten, goed opwarmen. Een van de manieren die je kunt toepassen is lasagne opwarmen in de oven.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Lasagne opwarmen oven

In de oven kun je je eten in langere tijd op een lage temperatuur verwarmen. Bovendien behoudt lasagne een lekker knapperig korstje wanneer je het in de oven verwarmt. Verwarm je oven voor op circa 180 graden. Afhankelijk van hoe groot je schaal is en hoeveel lasagne je over hebt, verwarm je het gerecht 20 à 30 minuten. Houd er dus wel rekening mee dat opwarmen in de oven wat tijd in beslag neemt.

Tip
Brandt de bovenkant aan, maar is de binnenkant nog koud? Dek de schaal dan af met aluminiumfolie.

Lasagne opwarmen magnetron

Heb je weinig tijd en wil je snel aan tafel? Dan kun je het beste lasagne opwarmen in de magnetron. Je kunt hiervoor het beste de lasagne per portie in een hittebestendig bakje in de magnetron verwarmen, losjes afgedekt met magnetronfolie of een deksel. Zet de stand niet te hoog en begin met ca. 1,5 minuut. Kijk tussendoor of het warm genoeg is en verhit eventueel nog iets langer.

lasagna

Bevroren lasagne opwarmen

Lasagne is een gerecht dat je goed kunt invriezen, sterker nog, in de vriezer kun je het volgens Het Voedingscentrum circa 3 maanden bewaren. Verpak de lasagne dan het liefst per portie, dan wordt het een stuk sneller warm. Wil je bevroren lasagne opwarmen? Laat het dan het liefst de dag van tevoren ontdooien.

Ben je dat in de haast vergeten? Verwarm het dan in de magnetron op de ontdooistand. Of zet de lasagne in de oven terwijl de oven voorverwarmt, dan kan het vast ontdooien. Laat vervolgens in totaal ca. 1 uur warm worden.

Lasagne recepten

Heb je na al die tips trek gekregen in lasagne? Dat komt goed uit! Wij hebben héél veel lasagne recepten die je doen watertanden. En onze favoriet vind je alvast hier!

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!