
Ultiem comfort food uit één pan
Lees verder na de advertentie
Hoewel het voorjaar langzaam lonkt, is het ook in februari nog altijd vroeg donker. Helemaal niet erg, vinden wij, want zo kunnen we ongegeneerd een avond op de bank kruipen met een dekentje, een bord ultiem comfort food en een fijn boek. Risotto, lasagne, pasta of een flinke kom soep: wij hebben de lekkerste gerechten voor comfort food (uit één pan) voor je verzameld. Het leuke aan deze gerechten: je bereidt ze eenvoudig in één pan, slowcooker of in de oven. Zo heb je er (bijna) geen omkijken naar én het scheelt je een hoop af was. Des te eerder kruip jij weer op de bank!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Truffel-paddenstoelenrisotto
Risotto, paddenstoelen en truffel. Dit gerecht behoeft weinig uitleg volgens ons. Eén tip: wees voorzichtig met het toevoegen van de truffelolie aan dit gerecht, zodat hij niet overheerst.

Brisketchili uit de slowcooker
Brisket is een stuk rundvlees dat wordt gesneden uit de brost van een rund. Het vlees is uit zichzelf vrij pezig en taai, maar hierdoor is het juist perfect voor de bereiding in de slowcooker wat het heerlijk zacht en mals maakt. Heb je geen slowcooker? Dan kun je beter voor sukade- of riblappen kiezen. Stoof het geheel afgedekt ca. 2 uur en 30 minuten op laag vuur.

Lasagne met groenteragù
Deze lasagne met groenteragù is 100% plantaardig en toch heerlijk rijk van smaak! Serveer hem met wat frisse rucola. En heb je lasagne over? Geen probleem! De volgende dag smaakt hij vaak nóg lekkerder.

Kip uit de oven met geroosterde paprika
Ideaal voor een avond op de bank: dit gerecht doe je op een bakplaat en schuif je hup, zo de oven in. Kun jij ondertussen vast aan je film beginnen!

Snelle paneer-kikkererwtencurry
Curry = comfortfood. Daar is geen discussie over mogelijk. Deze versie met paneer en kikkererwten zet je zo op tafel en is heerlijk kruidig.

Appelcrumble met granola
Het ultieme comfortfood-toetje is toch wel appelcrumble. De appels worden lekker zacht in de oven en combineren goed met een knapperig laagje crumble. Met granola geef je hem nóg meer crunch!
Lees ook:

Truffel-paddenstoelenrisotto
Risotto, paddenstoelen en truffel. Dit gerecht behoeft weinig uitleg volgens ons. Eén tip: wees voorzichtig met het toevoegen van de truffelolie aan dit gerecht, zodat hij niet overheerst.
Ingrediënten
Voor de paddenstoelenpickles
Voor de truffel-paddenstoelen
Bereiding
Doe het eekhoorntjesbrood in een hittebestendige kom en schenk er 600 ml kokend water overheen. Laat minimaal 2 uur weken. Doe voor de paddenstoelenpickles de azijn met 75 ml water, de suiker en een snuf zout in een kleine pan en breng langzaam aan de kook. Roer tot de suiker opgelost is, haal van het vuur en laat een klein beetje afkoelen. Meng de paddenstoelen erdoorheen en laat trekken.
Verhit 1 el olijfolie in een diepe pan op middelhoog vuur en fruit er de ui en de selderij in ca. 10 minuten zacht in, maar laat ze niet bruin worden. Voeg de champignons toe en zet het vuur iets hoger. Bak 8-10 minuten verder tot het vrijgekomen vocht verdampt is en de champignons goudbruin beginnen te kleuren.
Giet het eekhoorntjesbrood boven een maatbeker af om de paddenstoelenbouillon op te vangen. Giet het laatste scheutje dat een beetje troebel is weg. Roer de knoflook en de rijst door het groentemengsel in de pan en fruit nog 2 minuten. Zorg dat alle rijstkorrels bedekt zijn met een laagje olie. Blus af met de wijn en laat 1 minuut inkoken. Voeg het geweekte eekhoorntjesbrood en een soeplepel van de opgevangen paddenstoelenbouillon toe en breng aan de kook. Voeg meer paddenstoelenbouillon toe wanneer het vocht bijna ingekookt is. Voeg wanneer de paddenstoelenbouillon op is, op dezelfde wijze de groentebouillon in porties toe. Herhaal dit ca. 20 minuten tot het vocht ingekookt is en de rijst beetgaar is, roer regelmatig door. Roer, wanneer de rijst gaar is, de geraspte citroenschil, de peterselie en truffelpasta naar smaak door de risotto. Dek de pan af, neem van het vuur en laat de risotto 5 minuten rusten.
Verhit intussen voor de truffel-paddenstoelen de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak er de paddenstoelen in ca. 5 minuten goudbruin in. Breng op smaak met zout en neem van het vuur. Roer 1 el bieslook en 1 el truffelolie erdoorheen.
Schep de truffel-paddenstoelen door de risotto. Verdeel de risotto over borden. Laat de paddenstoelenpickles uitlekken en schep ze erbovenop. Maak af met wat extra truffelolie en bieslook.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Jonathan Gregson Styling: Agathé Gits Foodstyling: Libby Silberman
Onze tips

De beste burgers: 7x recepten voor een broodje hamburger

9x recepten met aubergine die je meteen wil maken

Paashapjes: met deze recepten organiseer jij de borrel

Zalmwraps maken? Dit zijn de lekkerste recepten

Dit zijn de beste recepten voor het Paasdiner

Paasontbijt inspiratie: overheerlijke recepten en ideeën

Paaslunch ideeën: zo maak jij een tafel vol lekkers

7x onweerstaanbare recepten met gezouten karamel
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?