Bestel Foodies Franse bistro

Ultiem comfortfood uit één pan

Hoewel het voorjaar langzaam lonkt, is het ook in februari nog altijd vroeg donker. Helemaal niet erg, vinden wij, want zo kunnen we ongegeneerd een avond op de bank kruipen met een dekentje, een bord ultiem comfortfood en een fijn boek. Risotto, lasagne, pasta of een flinke kom soep: wij hebben de lekkerste gerechten voor comfortfood (uit één pan) voor je verzameld. Het leuke aan deze gerechten: je bereidt ze eenvoudig in één pan, slowcooker of in de oven. Zo heb je er (bijna) geen omkijken naar én het scheelt je een hoop af was. Des te eerder kruip jij weer op de bank!

Ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Truffel-paddenstoelenrisotto

Risotto, paddenstoelen en truffel. Dit gerecht behoeft weinig uitleg volgens ons. Eén tip: wees voorzichtig met het toevoegen van de truffelolie aan dit gerecht, zodat hij niet overheerst.

> naar het recept: truffel-paddenstoelenrisotto

Truffel-paddenstoelenrisotto

Brisketchili uit de slowcooker

Brisket is een stuk rundvlees dat wordt gesneden uit de brost van een rund. Het vlees is uit zichzelf vrij pezig en taai, maar hierdoor is het juist perfect voor de bereiding in de slowcooker wat het heerlijk zacht en mals maakt. Heb je geen slowcooker? Dan kun je beter voor sukade- of riblappen kiezen. Stoof het geheel afgedekt ca. 2 uur en 30 minuten op laag vuur.

> naar het recept: brisketchili uit de slowcooker

Brisketchili uit de slowcooker

Lasagne met groenteragù

Deze lasagne met groenteragù is 100% plantaardig en toch heerlijk rijk van smaak! Serveer hem met wat frisse rucola. En heb je lasagne over? Geen probleem! De volgende dag smaakt hij vaak nóg lekkerder.

> naar het recept: lasagne met groenteragù

Lasagne met groenteragù

Kip uit de oven met geroosterde paprika

Ideaal voor een avond op de bank: dit gerecht doe je op een bakplaat en schuif je hup, zo de oven in. Kun jij ondertussen vast aan je film beginnen!

> naar het recept: kip uit de oven met geroosterde paprika

Kip uit de oven met geroosterde paprika

Snelle paneer-kikkererwtencurry

Curry = comfortfood. Daar is geen discussie over mogelijk. Deze versie met paneer en kikkererwten zet je zo op tafel en is heerlijk kruidig.

> naar het recept: snelle paneer-kikkererwtencurry

Snelle paneer-kikkererwtencurry

Appelcrumble met granola

Het ultieme comfortfood-toetje is toch wel appelcrumble. De appels worden lekker zacht in de oven en combineren goed met een knapperig laagje crumble. Met granola geef je hem nóg meer crunch!

> naar het recept: appelcrumble met granola

Appelcrumble met granola

Lees ook: