Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Lasagne met groenteragù

Lasagne met groenteragù

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit 1½ el olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit er de ui, de wortel, de venkel en de selderij met een snuf zout in 10-15 minuten zacht in.

  2. Voeg de champignons en de knoflook toe en bak ca. 10 minuten verder tot het vrijgekomen vocht verdampt is. Blus af met de wijn en laat tot de helft inkoken. Roer de tomatenpuree en de sojasaus erdoorheen.

  3. Voeg de rozemarijn, de laurier, de linzen en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet een deksel schuin op de pan en kook 35-40 minuten tot de linzen zacht zijn en de saus ingekookt is. Breng op smaak met zout en peper en neem van het vuur.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Meng de plakken courgette en pompoen met wat olie zodat ze rondom bedekt zijn en bestrooi met zout en peper. Verdeel ze in een enkele laag over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 15-20 minuten zacht.

  5. Verhit intussen voor de witte saus de olie in een kleine pan en bestuif met de bloem. Roer door elkaar tot een dikke pasta. Voeg al roerend, beetje bij beetje de melk toe en breng aan de kook. Laat 2-3 minuten doorkoken tot de saus mooi gebonden is, roer regelmatig door. Roer de mosterd en de nootmuskaat erdoorheen.

  6. Verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel ⅓ van de groenteragù over de bodem van een grote ovenschaal. Bedek met een laag geroosterde pompoen en bestrijk met ⅓ van de witte saus. Verdeel er een tweede portie ragù overheen en bedek met een laag lasagnebladen. Snijd de bladen bij zodat ze er precies in passen. Bestrijk met een tweede portie van de witte saus. Eindig met de courgetteplakken, de overige ragù en een laag lasagnebladen. Maak af met de rest van de witte saus. Bak 25-30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en de saus borrelt.

Per portie: 431 kcal | 50 g koolhydraten | 20 g eiwit | 11 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Jonathan Gregson Styling: Agathé Gits Foodstyling: Libby Silberman

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (1 stem)