Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Kip uit de oven met geroosterde paprika

Kip uit de oven met geroosterde paprika

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bestrooi de kippendijfilets met zout en peper en leg ze met de aardappels in een braadslee. Rooster het geheel ca. 15 minuten in de oven.

  2. Bestrooi met het paprikapoeder, een snufje chilivlokken en 1 el olijfolie. Meng het geheel

  3. Scheur de ciabatta in stukken en meng ze met de kip en aardappels. Rooster het geheel nog eens ca. 15 minuten tot het brood goudbruin is en de aardappels en kip gaar zijn.

  4. Meng de azijn met de honing en het paprikavocht. Scheur of snijd de paprika’s in grove stukken. Voeg de dressing, de paprika en de peterselie toe aan de kip en aardappels en meng alles door elkaar. Serveer direct.

Per portie: 533 kcal | 52 g koolhydraten | 30 g eiwit | 22 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Rob Streeter Styling: Davina Perkins Foodstyling: Adam Bush

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (13 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!