Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Brisketchili uit de slowcooker

Brisketchili uit de slowcooker

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

voor erbij

Bereiding

  1. Verhit 1 el olie in een zware (braad)pan op middelhoog vuur en braad hierin het vlees, in porties, rondom goed aan om het dicht te schroeien en te bruinen. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en zet apart.

  2. Verhit 1 el olie in het bakvet en bak er de ui in ca. 5 minuten goudbruin in. Roer de knoflook, de kruiden en specerijen, de chipotle-pepers en de tomatenpuree erdoorheen en bak nog 1 minuut.

  3. Schep het uienmengsel over in de slowcooker en roer de bouillon erdoorheen. Voeg het vlees met alle vrijgekomen braadsappen toe. Roer wat zout en peper erdoorheen en zorg dat het vlees onderstaat. Gaar 8 uur op LOW tot het vlees heel mals is en uit elkaar valt. Trek grote stukken vlees met twee vorken uit elkaar.

  4. Roer alle bonen en de rode peper erdoorheen en verhit nog ca. 30 minuten. Haal de chipotle-pepers eruit, hak ze fijn en roer ze door de chili. Breng de chili op smaak met meer zout en peper indien nodig. Schep de chili in diepe borden en serveer met gekookte rijst, een schepje yoghurt, limoenpartjes, rode peper, lente-ui en verse koriander.

Per portie: 486 kcal | 21 g koolhydraten | 40 g eiwit | 25 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Jonathan Gregson Styling: Agathé Gits Foodstyling: Libby Silberman

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)