Bereiding

  1. Verhit 1 el olie in een zware (braad)pan op middelhoog vuur en braad hierin het vlees, in porties, rondom goed aan om het dicht te schroeien en te bruinen. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en zet apart.
  2. Verhit 1 el olie in het bakvet en bak er de ui in ca. 5 minuten goudbruin in. Roer de knoflook, de kruiden en specerijen, de chipotle-pepers en de tomatenpuree erdoorheen en bak nog 1 minuut.
  3. Schep het uienmengsel over in de slowcooker en roer de bouillon erdoorheen. Voeg het vlees met alle vrijgekomen braadsappen toe. Roer wat zout en peper erdoorheen en zorg dat het vlees onderstaat. Gaar 8 uur op LOW tot het vlees heel mals is en uit elkaar valt. Trek grote stukken vlees met twee vorken uit elkaar.
  4. Roer alle bonen en de rode peper erdoorheen en verhit nog ca. 30 minuten. Haal de chipotle-pepers eruit, hak ze fijn en roer ze door de chili. Breng de chili op smaak met meer zout en peper indien nodig. Schep de chili in diepe borden en serveer met gekookte rijst, een schepje yoghurt, limoenpartjes, rode peper, lente-ui en verse koriander.

Per portie: ca. 486 kcal
40 g eiwit | 25 g vet | 21 g koolhydraten

*Brisket is een stuk rundvlees dat wordt gesneden uit de borst van een rund. Het vlees is uit zichzelf vrij pezig en taai, maar hierdoor is het juist perfect voor de bereiding in de slowcooker. Door de langzame garing wordt het vlees namelijk heerlijk zacht en mals. Heb je geen slowcooker? Dan kun je beter voor sukade- of riblappen kiezen. Stoof het geheel afgedekt ca. 2 uur en 30 minuten op laag vuur.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Jonathan Gregson Styling: Agathé Gits Foodstyling: Libby Silberman