Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Appelcrumble met granola

Appelcrumble met granola

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de granola

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Klop voor de granola de olie met de ahornsiroop en de vanille in een grote kom door elkaar. Voeg de overige ingrediënten toe en meng goed door elkaar zodat alles bedekt is met een laagje siroop. Verdeel het mengsel in een enkele laag over 2 met bakpapier beklede bakplaten en rooster in 30-35 minuten goudbruin en knapperig in de oven. Schep af en toe om. Haal de bakplaten uit de oven maar laat de oven aan staan. Laat de granola afkoelen op de bakplaten. Verkruimel de afgekoelde granola en bewaar tot 1 maand in een luchtdicht afgesloten bewaardoos.

  2. Schil de groene en rode appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels apart van elkaar in blokjes van ca. 1 cm. Doe de groene appel in een pan met 3 el water. Breng afgedekt aan de kook en kook ca. 10 minuten op laag vuur tot de appels zacht zijn. Voeg de rode appel, de kaneel, de vanille, de ahornsiroop en de rozijnen toe. Voeg evt. een scheut water toe indien nodig en kook nog 2-3 minuten of tot alle appels zacht zijn.

  3. Schep het appelmengsel over in een kleine ovenschaal (ca. 20×20 cm). Bestrooi met de granola en verdeel de boter of het kokosvet er in kleine stukjes overheen. Bak 15-20 minuten in de oven tot de granolatopping goudbruin en knapperig is en de vulling langs de randen borrelt. Serveer warm met een schep yoghurt.

Per portie: 254 kcal | 36 g koolhydraten | 5 g eiwit | 9 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Jonathan Gregson Styling: Agathé Gits Foodstyling: Libby Silberman

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)