Bucatini met paddenstoelen en worst
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Doe de gedroogde paddenstoelen met 600 ml kokend water uit de waterkoker in een pan. Kook zonder deksel 10-15 minuten op laag vuur tot het water tot ca. 350 ml is ingekookt en je een sterke paddenstoelenbouillon krijgt.
Verhit de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Knijp het worstvlees uit het worstvel direct in de pan en bak het in 5-8 minuten rul en bruin. Voeg halverwege het venkelzaad toe. Breng intussen een grote pan met water en wat zout aan de kook en kook er de bucatini 3 minuten korter in dan de verpakking aangeeft.
Voeg de knoflook en de chilivlokken toe aan het worstvlees en bak nog 1 minuut. Blus af met de wijn en laat in ca. 5 minuten helemaal inkoken. Voeg de bouillon met de paddenstoelen toe, breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook.
Giet de pasta af en meng hem door de saus. Nu is het geheel nog vrij waterig maar de pasta zal nog verder garen in de bouillon en het vocht opnemen. Beweeg de pasta in de pan met een spaghettitang en gaar het geheel nog ca. 3 minuten tot bijna alle bouillon opgenomen is en de pasta beetgaar is. Roer de kookroom erdoorheen en verhit nog kort. Breng op smaak met nootmuskaat en eventueel meer zout en peper. Neem van het vuur en roer de peterselie erdoorheen. Verdeel de pasta over borden en bestrooi royaal met parmezaan.