Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Spaghetti recepten: spaghetti met grote garnalen, cherrytomaten en basilicum

Spaghetti recepten: 9x simpel & snel

Advertentie

   

Lekker eten hoeft echt niet altijd heel veel tijd te kosten. We hebben een lijstje met onze favoriete spaghetti recepten samengesteld voor iedereen die wat inspiratie zoekt voor op die drukke dagen. Deze spaghetti’s staan allemaal binnen een half uur op tafel én zijn ook nog eens ontzettend lekker!

Het klopt, zelf pasta maken kost wat tijd. Maar dat betekent niet dat je altijd uren in de keuken hoeft te staan wanneer je pasta recepten gaat maken. Italiaans genieten kan ook simpel & snel zijn. Dat bewijzen onze spaghetti recepten wel!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Saus bij spaghetti

Voordat je spaghetti gaat maken is het goed om te weten dat je lange, dunne pastasoorten gebruikt bij dunnere pastasauzen. Denk bijvoorbeeld aan een carbonara, fijne tomatensaus, spaghetti bolognese of saus op basis van wijn zoals bij een pasta vongole. Heb je uiteindelijke een te dunne saus gemaakt? Houd dan een beetje pastawater achter voor je de pasta afgiet en voeg dit toe aan de saus. Tijdens het koken van de pasta komt er namelijk zetmeel van de pasta vrij in het water en laat dat er nou net voor zorgen dat de saus aan de slierten blijft kleven.

Spaghetti recepten

Of je nu gaat voor een pasta carbonara of een spaghetti met garnalen; binnen een half uurtje staan deze spaghetti recepten op tafel. Welke ga jij vanavond maken?

Pasta carbonara

Pasta carbonara

Pasta carbonara is een echte klassieker. We maken hem vandaag zoals de Italianen het maar al te graag zien: zonder room en met kinnebakspek. Dit heerlijke comfortfood is binnen 25 minuten klaar en geschikt voor het hele gezin.

Naar het recept
Spaghetti recepten: spaghetti met grote garnalen, cherrytomaten en basilicum

Spaghetti met grote garnalen, cherrytomaten en basilicum

Deze easy pasta met garnalen is zo gemaakt, maar dat doet niet af aan de smaak. Gebruik naar smaak meer of minder chilivlokken om de pasta de gewenste pittigheid te geven. Ook extra lekker met verse basilicum!

Naar het recept
Cover voor

Volkorenspaghetti met bimi, chili en citroen

Lekker groen, en ook nog eens met volkorenspaghetti. Dat is pas verantwoord genieten! Niet zo dol op pit? Voeg dan wat minder chili toe aan de spaghetti. Met dit recept zet je in een handomdraai een heerlijke vegetarische maaltijd boordevol groenten op tafel.

Naar het recept
Spaghetti met pangrattato en salie

Spaghetti met pangrattato en salie

Geef oud brood een nieuw leven en pimp er je pasta mee. Pangrattato (“verkruimeld brood” in het Italiaans) wordt ook wel “armeluis parmezaan” genoemd. In de Italiaanse keuken gebruiken ze het als goedkope vervanger van deze heerlijke kaas. Wij vinden het een ideale restjesverwerking.

Naar het recept
snelle Pasta cacio e pepe

Spaghetti cacio e pepe

Less is more geldt zeker voor dit lekkere gerecht. Spaghetti, kaas en wat zout en peper: meer heb je niet nodig om dit onweerstaanbare maaltje te maken. Binnen een kwartier kun je al aan tafel.

Naar het recept
Recepten met Grana Padano

Spaghetti met groene saus en Grana Padano

Anne Travel Foodie maakte deze heerlijke pasta met Grana Padano: “In de saus zit lekker veel groenten verborgen. Ideaal voor kritische eters, want die zullen niet doorhebben dat ze ongemerkt veel spinazie en broccoli binnenkrijgen. Grote trek? Dit gerecht is ook erg lekker met groenteballetjes.”

Naar het recept
Spaghetti puttanesca met tonijn

Spaghetti puttanesca met tonijn

De pasta puttanesca kenmerkt zich door de eenvoudige ingrediënten die elke Italiaan in huis heeft: kappertjes, tomaat, knoflook en chili. Van oorsprong staat deze pasta bekend als voedsel voor de armen, omdat het van restjes gemaakt werd. De pasta is vol van smaak en staat lekker snel op tafel. Binnen 15 minuten ben je klaar, en de smaken zijn hemels. Ideaal voor doordeweeks!

Naar het recept
Spaghetti met harissa-garnalen

Spaghetti met harissa-garnalen

Harissa is een van oorsprong Tunesische saus, die wordt gemaakt van rode pepers, knoflook, zout, olie en verschillende kruiden. Combineer het in deze gruwelijk lekkere pasta met garnalen.

Naar het recept
Spaghetti aglio e olio met sriracha

Spaghetti aglio e olio met sriracha

Misschien ken je de klassieke variant van dit recept, met in de hoofdrol knoflook en olie. Oorspronkelijk komt het gerecht uit Napels. Wij maakten een variant met de pittige saus sriracha, eet smakelijk!

Naar het recept
Foodies favoriet
Pasta carbonara

Klassieke pasta carbonara

Pasta carbonara is een echte klassieker. Lees hier alles over de échte carbonara. We maken hem vandaag zoals de Italianen het maar al te graag zien: zonder room en met kinnebakspek. Dit heerlijke comfortfood is binnen 25 minuten klaar en ook nog eens geschikt voor het hele gezin.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • zout en peper
  • 400 g spaghetti
  • 100 g guanciale (kinnebakspek)
  • 5 eieren
  • 125 g pecorino of parmezaan (+ evt. extra voor over de pasta)

Bereiding

  1. Breng een ruime pan water met wat zout aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd het spek in blokjes en bak het uit in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Hierbij worden de blokjes krokant en smelt het vet eruit. Houd het spek en het spekvet warm tot de pasta klaar is.

  2. Kluts de eieren. Rasp 125 g kaas en roer hem door de eieren. Giet de spaghetti af, vang daarbij een beetje kookwater op. Roer de spaghetti door het spek met het spekvet en roer de geklutste eieren erdoorheen. Het ei zal binden door de warmte van de pasta, waardoor er een romige saus ontstaat. Let op: zet de saus niet meer op het vuur, want dan stolt het ei. Voeg eventueel nog wat van het kookwater toe als het geheel te dik is. Breng op smaak met zout en peper. Rasp eventueel nog wat kaas over de pasta carbonara.

fotografie: Eddy Haitjema

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!