Spaghetti recepten
Houd jij van simpel én ook snel? Dan zijn deze spaghetti recepten jou op het lijf geschreven. Want Italiaans genieten staat echt niet gelijk aan een hele avond in de keuken staan. Of je nu gaat voor een pasta carbonara of een spaghetti met garnalen; binnen een half uurtje ben je klaar. Welke van deze heerlijke recepten zet jij vanavond op tafel?
Wil je ook meer simpele & snelle recepten ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:
Pasta carbonara
Pasta carbonara is een echte klassieker. Lees hier alles over de échte carbonara. We maken hem vandaag zoals de Italianen het maar al te graag zien: zonder room en met kinnebakspek. Dit heerlijke comfortfood is binnen 25 minuten klaar en ook nog eens geschikt voor het hele gezin.
> naar het recept: pasta carbonara
Spaghetti met grote garnalen, cherrytomaten en basilicum
Deze easy pasta met garnalen is zo gemaakt, maar dat doet niet af aan de smaak. Gebruik naar smaak meer of minder chilivlokken om de pasta de gewenste pittigheid te geven. Ook extra lekker met verse basilicum!
> naar het recept: spaghetti met grote garnalen, cherrytomaten en basilicum
Volkorenspaghetti met bimi, chili en citroen
Lekker groen, en ook nog eens met volkorenspaghetti. Dat is pas verantwoord genieten! Niet zo dol op pit? Voeg dan wat minder chili toe aan de spaghetti. Met dit recept zet je in een handomdraai een heerlijke vegetarische maaltijd boordevol groenten op tafel.
> naar het recept: spaghetti met bimi, chili en citroen
Nog meer spaghetti recepten:
Spaghetti met pangrattato en salie
Geef oud brood een nieuw leven en pimp er je pasta mee. Pangrattato (“verkruimeld brood” in het Italiaans) wordt ook wel “armeluis parmezaan” genoemd. In de Italiaanse keuken gebruiken ze het als goedkope vervanger van deze heerlijke kaas. Wij vinden het een ideale restjesverwerking.
> naar het recept: spaghetti met pangratatto en salie
Spaghetti cacio e pepe
Less is more geldt zeker voor dit lekkere gerecht. Spaghetti, kaas en wat zout en peper: meer heb je niet nodig om dit onweerstaanbare maaltje te maken. Binnen een kwartier kun je al aan tafel.
> naar het recept: spaghetti cacio e pepe
Spaghetti met groene saus en Grana Padano
Anne Travel Foodie maakte deze heerlijke pasta met Grana Padano: “In de saus zit lekker veel groenten verborgen. Ideaal voor kritische eters, want die zullen niet doorhebben dat ze ongemerkt veel spinazie en broccoli binnenkrijgen. Grote trek? Dit gerecht is ook erg lekker met groenteballetjes.”
> naar het recept: spaghetti met groene saus en Grana Padano
Spaghetti puttanesca met tonijn
De pasta puttanesca kenmerkt zich door de eenvoudige ingrediënten die elke Italiaan in huis heeft: kappertjes, tomaat, knoflook en chili. Van oorsprong staat deze pasta bekend als voedsel voor de armen, omdat het van restjes gemaakt werd. De pasta is vol van smaak en staat lekker snel op tafel. Binnen 15 minuten ben je klaar, en de smaken zijn hemels. Ideaal voor doordeweeks!
> naar het recept: spaghetti puttanesca met tonijn
Spaghetti met harissa-garnalen
Harissa is een van oorsprong Tunesische saus, die wordt gemaakt van rode pepers, knoflook, zout, olie en verschillende kruiden. Combineer het in deze gruwelijk lekkere pasta met garnalen.
> naar het recept: spaghetti met harissa-garnalen
Spaghetti aglio e olio met sriracha
Misschien ken je de klassieke variant van dit recept, met in de hoofdrol knoflook en olie. Oorspronkelijk komt het gerecht uit Napels. Wij maakten een variant met de pittige saus sriracha, eet smakelijk!
> naar het recept: spaghetti aglio e olio met sriracha