Bereiding

De spaghetti puttanesca kenmerkt zich door de eenvoudige ingrediënten die elke Italiaan in huis heeft: kappertjes, tomaat, knoflook en chili. Van oorsprong staat deze pasta bekend als voedsel voor de armen, omdat het van restjes gemaakt werd. De pasta is vol van smaak en staat lekker snel op tafel. Binnen 15 minuten ben je klaar. Ideaal voor doordeweeks!

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Doe intussen de knoflook, de chilivlokken, de tomaten, de kappertjes, de olijven en de olie in een pan en verwarm langzaam. Laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen. Roer de tonijn erdoorheen en verwarm voorzichtig mee, zodat de tonijn niet te veel uit elkaar valt.
  2. Giet de pasta af en vang daarbij 2-3 el kookvocht op. Meng de pasta door de saus in de pan. Voeg het kookwater toe om het geheel smeuïger te maken en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over 2 diepe borden en garneer met de basilicumblaadjes.

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Janine Ratcliffe  Foto’s: Mike English  Styling: Luis Peral Foodstyling: Adam Bush