Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Spaghetti puttanesca met tonijn

Spaghetti puttanesca met tonijn

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Doe intussen de knoflook, de chilivlokken, de tomaten, de kappertjes, de olijven en de olie in een pan en verwarm langzaam. Laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen. Roer de tonijn erdoorheen en verwarm voorzichtig mee, zodat de tonijn niet te veel uit elkaar valt.

  2. Giet de pasta af en vang daarbij 2-3 el kookvocht op. Meng de pasta door de saus in de pan. Voeg het kookwater toe om het geheel smeuïger te maken en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over 2 diepe borden en garneer met de basilicumblaadjes.

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Janine Ratcliffe  Foto’s: Mike English  Styling: Luis Peral Foodstyling: Adam Bush

Wat vind jij van dit recept?

3.9 / 5.0 (9 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!