Bereiding

Geef oud brood een nieuw leven en pimp er je pasta mee.
Pangrattato (verkruimeld brood in het Italiaans) wordt ook wel ‘armeluis parmezaan’ genoemd. In de Italiaanse keuken gebruiken ze het als goedkope vervanger van de parmezaan. Wij vinden het een ideale restjesverwerking.

  1. Pel en snipper de knoflook. Verkruimel het brood fijn. Verhit de olijfolie in een pan en bak er de knoflook en het broodkruim in ca. 8 minuten goudbruin en krokant in. Schep het broodkruim telkens goed om met een lepel. Breng de pangrattato op smaak met zout. Laat afkoelen.
  2. Was de salie, schud hem droog en hak fijn. Meng de salie door de pangrattato. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Schaaf de parmezaan in flinters.
  3. Giet de pasta af en vang wat van het kookvocht op. Doe de pasta met wat kookvocht terug in de pan. Houd 2 el parmezaan apart en meng de overige parmezaan door de pasta. Breng op smaak met zout en veel peper.
  4. Verdeel de pasta over diepe borden en strooi er de pangrattato overheen. Bestrooi met de overige parmezaan en eventueel met blaadjes salie.

© Fotografie: Stephan van Raaij / Foodstyling & receptuur: Willem van Santen