Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
weekmenu pasta carbonara

Pasta carbonara

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Pasta carbonara is een echte klassieker. We maken hem vandaag zoals de Italianen het maar al te graag zien: zonder room en met kinnebakspek. Dit heerlijke comfortfood is binnen 25 minuten klaar en geschikt voor het hele gezin.

Bereiding

  1. Breng een ruime pan water met wat zout aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd het spek in blokjes en bak het uit in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Hierbij worden de blokjes krokant en smelt het vet eruit. Houd het spek en het spekvet warm tot de pasta klaar is.

  2. Kluts de eieren. Rasp 125 g kaas en roer hem door de eieren. Giet de spaghetti af, vang daarbij een beetje kookwater op. Roer de spaghetti door het spek met het spekvet en roer de geklutste eieren erdoorheen. Het ei zal binden door de warmte van de pasta, waardoor er een romige saus ontstaat. Let op: zet de saus niet meer op het vuur, want dan stolt het ei. Voeg eventueel nog wat van het kookwater toe als het geheel te dik is. Breng op smaak met zout en peper. Rasp eventueel nog wat kaas over de pasta carbonara.

fotografie: Eddy Haitjema

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (14 stemmen)